36 θέσεις για φόρτιση ηλεκτρικών στην έδρα της BMW Ελλάς

Συνδυάζεται με την παροχή plug-in υβριδικών ως εταιρικά αυτοκίνητα σε στελέχη της εταιρείας

36 θέσεις για φόρτιση ηλεκτρικών στην έδρα της BMW Ελλάς

Συνδυάζεται με την παροχή plug-in υβριδικών ως εταιρικά αυτοκίνητα σε στελέχη της εταιρείας

Από το 2013, όταν λανσαρίστηκε το i3, το BMW Group Hellas πραγματοποιεί δράσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Πέρα από το λανσάρισμα αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων από την BMW και την ΜΙΝΙ, έχει θέσει σε ισχύ προγράμματα και υπηρεσίες φόρτισης για τους πελάτες του.

Στην έδρα του BMW Group Hellas έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν ήδη 32 φορτιστές AC (ισχύος 22 kW) και 2 ταχυφορτιστές DC (ισχύος 50 kW), επένδυση ύψους 200.000 ευρώ. Σε αυτούς τους φορτιστές υπάρχουν 36 θέσεις ταυτόχρονης φόρτισης εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων.

Οι φορτιστές της ABB διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα “έξυπνης φόρτισης” και διαχείρισης ενέργειας (load management) καθώς και εγκατεστημένο λογισμικό για παροχή δεδομένων φόρτισης ανά φορτιστή (ώρες φόρτισης, διάρκεια, κατανάλωση ενέργειας κ.λπ.). Η λειτουργία των φορτιστών μπορεί να γίνει μόνο μέσω κάρτας RFID ή app που απαιτεί προεγκατάσταση στο Smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Με επιδότηση 6.000 ευρώ στην Ελλάδα η ηλεκτρική BMW iX3

Στο πλαίσιο της «αλλαγής νοοτροπίας και αντίληψης» σε μία νέα εποχή για την Ηλεκτροκίνηση, και εκτός από την εγκατάσταση φορτιστών στις θέσεις στάθμευσης, το BMW Group Hellas προχώρησε και στην παροχή Plug-in υβριδικών εταιρικών οχημάτων (BMW Χ1 xDrive25e, BMW Χ2 xDrive25e, BMW 330e sedan και MINI Cooper SE ALL4 Countryman) σε στελέχη της εταιρείας. Επιπλέον, στους χρήστες των εταιρικών οχημάτων προσφέρονται δυνατότητες όπως δωρεάν παροχή φόρτισης και φορολογικά οφέλη (όπως μηδενικός εταιρικός φόρος) αλλά και σημαντικά οφέλη για την ίδια την εταιρεία (αυξημένες αποσβέσεις και φοροαπαλλαγές).

Με το νέο στόλο Plug-in υβριδικών οχημάτων, η ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών CO2 υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30 τόνους (υπολογισμένη για 10.000 χλμ. διανυθέντων χλμ., ανά αυτοκίνητο, ανά έτος).

BMW MINI ηλεκτρικά

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!