Το Opel Manta GSe επιστρέφει με ηλεκτρική μορφή

Ηλεκτρικό και με εκφράσεις το νέο Manta

Το Opel Manta GSe επιστρέφει με ηλεκτρική μορφή

Ηλεκτρικό και με εκφράσεις το νέο Manta

Η ομάδα της Opel αναβίωσε το θρυλικό Manta δίνοντας του ηλεκτρική «καρδιά» και ένα «πρόσωπο» εκφραστικό. Το Manta αναμφίβολα είναι ένα μοντέλο που έχει γράψει ιστορία και ήταν από τα δυνατά χαρτιά της Opel. Σήμερα επανέρχεται ως ElektroMOD μοντέλο μηδενικών ρύπων. Κάτω από το μακρύ, μαύρο καπό του βρίσκεται ένας ηλεκτρικός κινητήρας.

Το αμάξωμα διατηρεί ρετρό στοιχεία στη σχεδίασή του, με το έντονο κίτρινο να το φωτίζει. Στις καινοτομίες του ανήκει η μάσκα, που ενσωματώνει τα φώτα LED σε σχήμα κεραυνού «Blitz» όπως τα ονομάζει η Opel. Το Opel Pixel-Vizor εκτείνεται σε όλο τον πλάτος του οχήματος, σαν μία προστατευτική μάσκα όπου απεικονίζονται ψηφιακά μηνύματα.

Με μάσκα που… μιλάει

Το Manta GSe μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον του σε αυτή την επιφάνεια. «My German heart has been ELEKTRified (Η γερμανική καρδιά μου έγινε ηλεκτρική» αναγράφεται στο νέο εμπρός τμήμα. « I am on a zero e-mission – Είμαι σε αποστολή μηδενικών ρύπων», «I am an ElektroMOD – Είμαι ElektroMOD», δηλώνει το GSe και αμέσως μετά απεικονίζει τη μορφή ενός σαλαχιού (Manta ray) να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του Pixel-Vizor.

Οι σχεδιαστές της Opel εμπνεύστηκαν από το θρυλικό λογότυπο του Manta και το σχεδίασαν με τη μορφή QR code. Δίπλα, το εμπορικό σήμα του Γερμανού κατασκευαστή φιγουράρει στο κέντρο και δύο κεραυνοί αναδύονται από τον κύκλο ανάμεσα στα κομψά φώτα ημέρας LED του Vizor.

Το Opel Manta GSe ElektroMOD βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης. Στις 19 Μαΐου 2021, θα γίνει η παρουσίαση του  μοντέλου, όπου και θα αποκαλυφθούν όλες οι  λεπτομέρειες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!