Το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz αναβιώνει το Bulli

Στη σύγχρονη εποχή το Bulli δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από ηλεκτρικό μοντέλο.

Το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz αναβιώνει το Bulli

Στη σύγχρονη εποχή το Bulli δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από ηλεκτρικό μοντέλο.

Το ID. Buzz έρχεται να αναβιώσει το θρυλικό μοντέλο Volkswagen Bulli, διατηρώντας την ίδιες γραμμές σχεδιαστικά, αλλά υιοθετώντας σύγχρονη τεχνολογία που εναρμονίζεται με την «ηλεκτρική» εποχή μας. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές, επιβατικό και επαγγελματικό με τις ονομασίες ID. Buzz και ID. Buzz Cargo αντίστοιχα.

Και οι δύο εκδόσεις πατάνε πάνω στη γνωστή ευέλικτη «ηλεκτρική» πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen διατηρώντας όμως αναλλοίωτα τα βασικά χαρακτηριστικά σχεδίασης του θρυλικού T1. Το ID. Buzz κατασκευάζεται με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και αποτελεί το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που το κάνει.

Τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τον Μάιο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο φθινόπωρο. Τα ηλεκτρικά μοντέλα εφοδιάζονται με μπαταρία 82 kWh (77 kWh αξιοποιήσιμη) η οποίο παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα 150 kW (204 ίππων), με τη δύναμη να περνάει στους πίσω τροχούς. Ο βασικός φορτιστής που συνοδεύει το μοντέλο είναι 11 kW, ενώ υποστηρίζει και φόρτιση μέχρι και 170 kW και σε αυτή την περίπτωση απαιτεί μόλις 30 λεπτά της ώρας για να ανακτήσει ενέργεια από το 5% έως το 80%.

Παρά την πλούσια τεχνολογία του και τη δυνατότητα για over the air αναβαθμίσεις, το ID. Buzz διατηρεί την αρχιτεκτονική του αρχέτυπου μοντέλου, με τον οδηγό να κάθεται πάνω στον εμπρός άξονα, χωρίς να έχει εμπρός του πρόβολο. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,7 μέτρα με αυτό του μεταξονίου να αγγίζει τα 3 μέτρα. Εντύπωση προκαλεί ο εξαιρετικός για την κατηγορία του δείκτης οπισθέλκουσας, ο οποίος είναι μόλις Cd 0,285 για το ID. Buzz και Cd 0,29 για το ID. Buzz Cargo.

Σε κάθε περίπτωση το ID. Buzz προσφέρει καλούς χώρους για τους επιβαίνοντες. Τόσο στην 5θέσια διάταξη της επιβατικής έκδοσης, όσο και στην 3θέσια ή εναλλακτικά διθέσια της επαγγελματικής. Επιπλέον, το ID. Buzz διαθέτει χώρο αποσκευών 1.121 λίτρων σε 5θέσια διαμόρφωση, ενώ αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα η τιμή αυτή εκτοξεύεται στα 2.205 λίτρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!