Και η Renault αποκλειστικά ηλεκτρική από το 2030

Η γαλλική μάρκα θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τον Luca de Meo

Και η Renault αποκλειστικά ηλεκτρική από το 2030

Η γαλλική μάρκα θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τον Luca de Meo

Ένας ακόμη κατασκευαστής αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη έθεσε το 2030 ως τον ορίζοντα μετατροπής της γκάμας σε αμιγώς ηλεκτρική. Η Renault θα ακολουθήσει το παράδειγμα των Fiat, Mercedes-Benz και Peugeot που έχουν δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα πάψουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το Automotive News Europe ανέφερε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, δήλωσε ότι «η Renault θα είναι 100% ηλεκτρική το 2030 στην Ευρώπη». Η ανακοίνωσή του CEO σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα της Renault με συμβατικούς κινητήρες θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικές εκδόσεις μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια. Ήδη αναμένουμε το crossover Renault 4, το αναγεννημένο Renault 5 και το Megane E-Tech που θα ενταχθούν στην ηλεκτρική γκάμα της μάρκας.

Ο Όμιλος Renault έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του για την κυκλοφορία 24 ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλες τις μάρκες του έως το 2025. Επτά από αυτά τα νέα μοντέλα θα είναι Renault και η Alpine θα κυκλοφορεί ένα ηλεκτρικό A110, μια ταχύτερη έκδοση του Renault 5 και ένα coupe SUV.

Ο de Meo αποκάλυψε ότι η Dacia θα γίνει αμιγώς ηλεκτρικός κατασκευαστής «όσο το δυνατόν αργότερα, με τρόπο που θα σέβεται την σχέση ποιότητας-τιμής», αναφέρει το Automotive News Europe. Η προσιτή τιμή είναι το κλειδί για τη Dacia, επομένως σχεδιάζει να παρατείνει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης πριν επενδύσει σε μια στρατηγική ηλεκτροκίνησης. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι συμβατικά Dacia θα πωλούνται μετά το 2030 σε αγορές που δεν θα έχουν απαγορεύσεις για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Renault είναι ένας από τους πολλούς κατασκευαστές που σχεδιάζουν να σταματήσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου έως το 2030, όπως και οι Fiat, Ford, Mercedes-Benz και Peugeot. Από το 2027 η Alfa Romeo θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ενώ η DS θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα από το 2024.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο, 100% ηλεκτρικό, Renault Megane E-Tech

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!