Επίσημο: Στην παραγωγή το Volkswagen ID. California

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι η έκδοση camper του ηλεκτρικού van ID. Buzz θα κατασκευάζεται στο Ανόβερο

Επίσημο: Στην παραγωγή το Volkswagen ID. California

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι η έκδοση camper του ηλεκτρικού van ID. Buzz θα κατασκευάζεται στο Ανόβερο

Η Volkswagen ετοιμάζει το ID. California, το νέο Camper-van που θα αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή των δημοφιλών Caddy California, California και Grand California. Όπως τα California με κινητήρες εσωτερικής καύσης βασίζονται στα φορτηγά Caddy, Transporter και Crafter της Volkswagen, το ID. California θα είναι μια παραλλαγή του ID. Buzz, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί τόσο ως minibus, όσο και ως van το 2022. Στην φωτογραφία είναι η πρωτότυπη έκδοση του minibus.

Η είδηση ​​ήρθε ως μέρος μιας ανακοίνωσης για το μέλλον του εργοστασίου της Volkswagen στο Ανόβερο της Γερμανίας, το οποίο παράγει το Transporter 6.1 σε έκδοση van και minibus, ενώ θα παράγει το νέο υβριδικό Multivan μαζί με την επιβατική και επαγγελματική έκδοση του Buzz. Το ID. California θα ενταχθεί στην ομάδα «στο δεύτερο μισό της δεκαετίας» επομένως περιμένουμε να κυκλοφορήσει το νωρίτερο το 2025.

Παρότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, προβλέπουμε ότι θα χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος της τεχνολογίας κινητήρων του ID. Buzz. Μια μπαταρία έως 111 kWh, αυτονομία πάνω από 480 χιλιόμετρα, ταχεία φόρτιση 135 kW και επιλογή ενός ή δύο ηλεκτροκινητήρων με ισχύ περίπου 305 ίππων, είναι πιθανά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) Dr Carsten Intra είπε: «Οι σημερινές αποφάσεις επιβεβαιώνουν τη μελλοντική μας πορεία: εξελίσσουμε το Ανόβερο σε ένα εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας που φιλοξενεί διαφορετικές μάρκες και ταυτόχρονα ενισχύουμε τη γκάμα εμπορικών οχημάτων της Volkswagen. Και επενδύουμε στη βιώσιμη επέκταση της επιτυχημένης σειράς μοντέλων California.»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!