Παραδόθηκε το 1.000.000ό ηλεκτρικό από την BMW

Μόλις ο στόχος επετεύχθη, η BMW έθεσε τον επόμενο: δύο εκατομμύρια ηλεκτρικά σε δύο χρόνια

Παραδόθηκε το 1.000.000ό ηλεκτρικό από την BMW

Μόλις ο στόχος επετεύχθη, η BMW έθεσε τον επόμενο: δύο εκατομμύρια ηλεκτρικά σε δύο χρόνια

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, το BMW Group γιόρτασε την παράδοση του εκατομμυριοστού εξηλεκτρισμένου οχήματός του. Το iX xDrive40 παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του από τον Pieter Nota, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνου για τους πελάτες, τις μάρκες και τις πωλήσεις. Μάλιστα ο πελάτης πήρε ως δώρο από την εταιρεία ένα BMW Wallbox, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, καθώς και πίστωση για φόρτιση σε όλη την Ευρώπη στους σταθμούς BMW Charging.

«Η παράδοση του εκατομμυριοστού εξηλεκτρισμένου οχήματός μας σηματοδοτεί ένα ορόσημο στη μεταμόρφωσή μας και ήδη έχουμε θέσει τον επόμενο στόχο μας: Να ξεπεράσουμε τα δύο εκατομμύρια σε μόλις δύο χρόνια», δήλωσε ο Nota. «Χάρη στη σταθερά αυξανόμενη γκάμα προϊόντων μας, θέτουμε φιλόδοξους στόχους πωλήσεων, ιδίως για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα: Το 2022, στοχεύουμε να διπλασιάζουμε τις εφετινές πωλήσεις. Μέχρι το 2025 το BMW Group θα έχει παραδώσει περίπου δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αναμένουμε ότι τουλάχιστον ένα στα δύο οχήματα του BMW Group που πωλούνται θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό μέχρι το 2030», συνέχισε ο Nota.

Το BMW Group παρουσίασε στην αγορά δύο ναυαρχίδες καινοτομίας, το BMW iX και το BMW i4. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το BMW Group θα επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών προϊόντων με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της BMW Σειράς 7 και της BMW X1. Η BMW Σειρά 5 θα προστεθεί στο “ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο” το 2023 και θα ακολουθήσουν ο διάδοχος του MINI Countryman και η αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, το BMW Group σχεδιάζει να κυκλοφορούν περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα του.

Η γκάμα προϊόντων MINI θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική στις αρχές της δεκαετίας του 2030 και η Rolls-Royce θα είναι μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα από το 2030 και μετά. Όλα τα μελλοντικά νέα μοντέλα της BMW Motorrad στον τομέα της αστικής μετακίνησης θα είναι επίσης πλήρως ηλεκτρικά.

Η αύξηση της ηλεκτροκίνησης εξαρτάται άμεσα από την επέκταση της υποδομής φόρτισης και το BMW Group συμβάλλει σε αυτό. Το BMW Charging και το MINI Charging παρέχουν στους πελάτες πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης, που αποτελείται από περισσότερα από 250.000 σημεία φόρτισης, με ελκυστική σταθερή τιμή και πλήρη διαφάνεια. Το BMW Group προσφέρει επίσης λύσεις φόρτισης για το σπίτι με τα wallbox του. Με το πανευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος IONITY, στην επέκταση του οποίου επενδύουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι και ο νέος επενδυτής BlackRock συνολικά 700 εκατομμύρια ευρώ, την εταιρεία Hubject και το στρατηγικό πάροχο φορητότητας Digital Charging Solutions GmbH, ο όμιλος BMW κατέχει μερίδιο σε τρεις εταιρείες που θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη συνεχιζόμενη αύξηση της ηλεκτροκίνησης. Το BMW Group λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά δίκτυα φόρτισης της Γερμανίας, με περισσότερα από 5.000 σημεία φόρτισης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!