Τον κουβαλάς σαν βαλίτσα: Φορητός φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων (video)

Τον παρουσίασε η εταιρεία ZipCharge στη Γλασκώβη, στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Τον κουβαλάς σαν βαλίτσα: Φορητός φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων (video)

Τον παρουσίασε η εταιρεία ZipCharge στη Γλασκώβη, στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Η ZipCharge αποκάλυψε στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP26) που διεξάγεται στη Γλασκώβη, τον πρώτο φορητό φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων που αλλάζει τα δεδομένα. Μέχρι σήμερα αν κάποιος δεν είχε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στο σπίτι του, ήταν σχεδόν αδύνατο να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το Go, ο φορητός φορτιστής, καταργεί αυτό το εμπόδιο παρέχοντας τη δυνατότητα οικιακής φόρτισης σε όλους. Συνειδητοποιώντας ότι η αδυναμία φόρτισης, για όσους παρκάρουν στο δρόμο, εμποδίζει την ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, οι ιδρυτές του ZipCharge, Richie Sibal και Jonathan Carrier δημιούργησαν το Go, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση ανάπτυξης, ώστε οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να γίνουν το 4ο τρίμηνο του 2022.

Εκδηλώσεις όπως το COP26, η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, είναι σημαντικές για τη θέσπιση σχεδίων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη της Συμφωνίας του Παρισιού. Η ομάδα της ZipCharge επέλεξε αυτή την εκδήλωση για την αποκάλυψη του Go, γνωρίζοντας ότι  οι μεταφορές είναι βασικός παράγοντας αύξησης των αερίων του θερμοκηπίου. Το ZipCharge Go είναι μικρό, διακριτικό με λιτό σχεδιασμό και εύκολο στη χρήση. Μάλιστα το μπροστινό κάλυμμα μπορεί να αλλάξει χρώμα και φινίρισμα , ώστε να ταιριάζει με το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Έχει το μέγεθος μιας μικρής βαλίτσας με ροδάκια και φορτίζει στο σπίτι ή σε οποιαδήποτε πρίζα, πιο οικονομικά σε σύγκριση με έναν κοινόχρηστο φορτιστή. Χρησιμοποιώντας την πτυσσόμενη λαβή, μετακινείται οπουδήποτε και όταν συνδεθεί στη θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου, η θύρα κλειδώνει το καλώδιο φόρτισης, ασφαλίζοντας τον φορτιστή με το όχημα. Το ZipCharge Go παρέχει αυτονομία έως και 32 χλμ., σε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Στο εσωτερικό του έχει μπαταρία κυψελών ιόντων λιθίου NMC υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και έναν αμφίδρομο μετατροπέα AC-DC που επιτρέπει την αμφίδρομη φόρτιση από το δίκτυο στη μονάδα και από τη μονάδα στο δίκτυο, έτσι ώστε το power bank να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση φθηνής ενέργειας τις ώρες μη αιχμής και την τροφοδοσία της πίσω στο δίκτυο τις ώρες αιχμής.

Η συνδεσιμότητα (2G/4G) δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης του φορτιστή από το κινητό τηλέφωνο, μέσω μιας εφαρμογής, που παρακολουθεί τη συσκευή και να προγραμματίζει τη φόρτιση της. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) επιτρέπει στο Go να μαθαίνει τα μοτίβα φόρτισης των χρηστών και να κάνει προτάσεις χρονοδιαγράμματος για οικονομικότερη φόρτιση. Οι φορτιστές ZipCharge Go θα είναι διαθέσιμοι για αγορά ή για χρήση με συνδρομή 57 € το μήνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!