Δίκτυο ταχυφορτιστών incharge από την nrg

Στόχος να δημιουργηθούν 1.000 σημεία φόρτισης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Δίκτυο ταχυφορτιστών incharge από την nrg

Στόχος να δημιουργηθούν 1.000 σημεία φόρτισης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Το πλάνο της nrg, μέλος του Ομίλου Motor Oil, για τη δημιουργία ενός ανεπτυγμένου δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο θα υποστηρίζεται από μία σειρά υπηρεσιών, παρουσίασαν τα στελέχη της εταιρείας. “Αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς, ορισμένες από τις οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή στον Έλληνα καταναλωτή”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της nrg, κ. Αναστάσιος Λωσταράκος.

Η nrg λανσάρει την εφαρμογή incharge, η οποία θα παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία στον κάτοχο ηλεκτρικού αυτοκινήτου, παρέχοντας: υπηρεσία φόρτισης μέσω πλατφόρμας, υπηρεσία εγκατάστασης, υπηρεσία συντήρησης και εμπορία εξοπλισμού. Το πλάνο της nrg προβλέπει τα δύο επόμενα χρόνια να τοποθετηθούν άνω των 1.000 σημείων φόρτισης, όπως ανέφερε ο κ. Ηλίας ΠετρήςStrategy & Business Development Manager της εταιρείας. “Ο στρατηγικός σχεδιασμός της nrg για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η πλήρης κάλυψη του οδικού δικτύου στην Ελλάδα, με πληθώρα σημείων φόρτισης εντός των αστικών κέντρων, τόσο μέσω των πρατηρίων Shell και AVIN, όσο και μέσω σημαντικών συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Παράλληλα εδώ και ένα χρόνο ανακοινώσαμε πρόγραμμα με ευνοικούς όρους για οικιακούς καταναλωτές, το οποίο μπορούν να συνδυάσουν με οικιακό φορτιστή μέσω και της κρατικής επιδότησης”.

Η εφαρμογή incharge παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την κατάσταση και τη θέση των φορτιστών σε όλα τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία του δικτύου. Είναι διαθέσιμη τόσο σε περιβάλλον διαδικτύου (web app), όσο και εφαρμογών για κινητές συσκευές (mobile app). Η πληρωμή για τη φόρτιση θα μπορεί να γίνει είτε μέσω της εφαρμογής είτε με χρήση πιστωτικής κάρτας. Ταυτόχρονα, η incharge προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες παρακολούθησης, προληπτικής συντήρησης και διαχείρισης των σημείων φόρτισης κάθε επιχείρησης που έχει ενταχθεί στο δίκτυο της εταιρείας μας.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Λωσταράκος, η χρέωση πλέον θα είναι κοινή σε όλα τα σημεία φόρτισης incharge. Για φορτιστές AC το κόστος φόρτισης θα ανέρχεται σε 0,40 ευρώ ανά kWh, ενώ για ταχυφορτιστές DC σε 0,50 ευρώ ανά kWh.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών. Σύμφωνα με την κα Αλεξάνδρα Σδούκου., επόμενος στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιηθούν καταρχάς πόροι 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. “Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!