Μεγαλύτερη αυτονομία με Volvo Recharge

Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της Volvo προσφέρει καλύτερη μέση αυτονομία καθημερινά με μόνο μία φόρτιση

XC60 Model Year 2022

Μεγαλύτερη αυτονομία με Volvo Recharge

Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της Volvo προσφέρει καλύτερη μέση αυτονομία καθημερινά με μόνο μία φόρτιση

Ένα νέο, βελτιωμένο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge παρουσιάζει η Volvo  στις σειρές των μοντέλων 90 και 60. Το νέο σύστημα επεκτείνει σημαντικά την αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια, μειώνει τις εκπομπές CO2, βελτιώνει τις επιδόσεις και προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση.

Το νέο, αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης της Volvo διευρύνει την εκτιμώμενη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια ως τα 90 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο, με μία και μοναδική φόρτιση. Καθώς στατιστικά ο μέσος ιδιοκτήτης premium αυτοκινήτου διανύει τις εργάσιμες ημέρες λιγότερο από 50 χιλιόμετρα, οι περισσότεροι οδηγοί των νέων plug-in υβριδικών Volvo με δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι θα είναι σε θέση να κάνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς καύσιμα.

Οι κυρίες βελτιώσεις περιλαμβάνουν μία νέα μπαταρία μεγάλης αυτονομίας, η οποία ενσωματώνει ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, χάρη στο οποίο αυξάνεται η ονομαστική ενέργεια από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh, καθώς και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος αποδίδει πλέον 145 ίππους.

Η επιπλέον ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος στους 350 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ6 και στους 455 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ8, καθιστώντας τα τελευταία τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Εκτός από το νέο σύστημα κίνησης, οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη λειτουργίας One Pedal Drive σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, οι περισσότεροι πελάτες θα μπορούν να οδηγούν κυρίως στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure. Η Volvo Cars εκτιμά ότι το νέο σύστημα κίνησης έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 50% στον κύκλο οδήγησης WLTP.

Technical cutaway: Volvo Cars’ new Recharge plug-in hybrid powertrain outperforms average daily mileage on a single charge

«Βρισκόμαστε στο 2021 και οι άνθρωποι δεν χρειάζεται πια να βασίζονται στη βενζίνη ή το πετρέλαιο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις», δήλωσε ο Henrik Green (Χένρικ Γκριν), Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo Cars. «Τα τελευταία plug-in υβριδικά μοντέλα μας παρέχουν όση αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους.»

Ο νέος αναβαθμισμένος ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την ισχύ στους πίσω τροχούς κατά 65%, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και τις δυνατότητες της τετρακίνησης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε χαμηλές ταχύτητες, στη ρυμούλκηση ή κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς δρόμους που απαιτούν επιπλέον πρόσφυση και σταθερότητα.

Η αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη του One Pedal Drive, που δίνει στον οδηγό την επιλογή να ελέγχει τόσο την επιτάχυνση όσο και την επιβράδυνση μόνο με το πεντάλ του γκαζιού. Αρχικά, θα συμπεριληφθεί στα plug-in υβριδικά Volvo XC60, S90 και V90 Recharge.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!