Οι τιμές της ηλεκτρικής ναυαρχίδας Mercedes-EQS στην Ελλάδα

Διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την 450+ και την τετρακίνητη 580 4MATIC+

Οι τιμές της ηλεκτρικής ναυαρχίδας Mercedes-EQS στην Ελλάδα

Διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την 450+ και την τετρακίνητη 580 4MATIC+

Την έναρξη πωλήσεων της EQS, του κορυφαίου μοντέλου της οικογένειας EQ, ανακοίνωσε η Mercedes-Benz Ελλάς. Το μήκους 5,2 μέτρων μεγάλο ηλεκτρικό sedan κυκλοφορεί αρχικά σε δύο εκδόσεις: την EQS 450+ με 333 ίππους και την EQS 580 4MATIC+ με 524 ίππους. Μελλοντικά θα λανσαριστεί και σπορ έκδοση, με ισχύ έως 760 ίππους. Η EQS 450+ κοστίζει στη χώρα μας 141.750 ευρώ και η EQS 580 4MATIC+ 163.250 ευρώ.

Η EQS διαθέτει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας cd 0,201 που αποτελεί νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής. Σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας και τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 210 χλμ/ώρα, το ηλεκτρικό sedan επιτυγχάνει αυτονομία έως 770 χλμ. με μία φόρτιση, στον κύκλο δοκιμών WLTP. Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα ανάκτησης της ενέργειας και τη λειτουργία coast (όταν σηκώνει το πόδι του από το γκάζι), μέσω των paddles στο τιμόνι.

Σχεδιαστικά η EQS διαφέρει αισθητά από την S-Class, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στο εμπρός μέρος συναντάμε την μαύρη μάσκα που ενώνεται με τα φωτιστικά σώματα, ενώ εντελώς ξεχωριστή είναι η «φωτεινή υπογραφή» του πίσω μέρους.

Στο πολυτελές εσωτερικό δεσπόζει η νέα οθόνη MBUX Hyperscreen, με ενιαίο κρύσταλλο καλύπτει όλο το ταμπλό της ηλεκτρικής λιμουζίνας, από την αριστερή μέχρι τη δεξιά κολώνα, με πλάτος στα 1,41 μέτρα! Κάτω από τις οθόνες τεχνολογίας OLED βρίσκονται 12 αισθητήρες που ενεργοποιούνται με την αφή και δημιουργούν μία δόνηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!