Η BMW προχωρά κιόλας στην ανανέωση της iX3 (τιμή)

Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι το ηλεκτρικό μεσαίο SUV να έρθει πιο… κοντά στα iX και i4

Η BMW προχωρά κιόλας στην ανανέωση της iX3 (τιμή)

Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι το ηλεκτρικό μεσαίο SUV να έρθει πιο… κοντά στα iX και i4

Ήταν Ιούλιος του 2020, όταν η BMW αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV, την iX3. Τώρα, μόλις ένα έτος αργότερα, οι Βαυαροί προχωρούν στην ανανέωση του μοντέλου. Στόχος είναι η iX3 να απομακρυνθεί σχεδιαστικά από τη συμβατική Χ3 και να τονιστεί η «συγγένειά» της με τα επίσης αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, iX και i4.

Το εμπρός μέρος – με την κλειστή γρίλια, τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα – επανασχεδιάστηκε, χαρίζοντας στην iX3 πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο. Στην ουρά του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατα LED φώτα.

Στάνταρ είναι το πακέτο M Sport, με αεροδυναμικά σχεδιασμένους τροχούς 19 ιντσών (προαιρετικά 20 ιντσών). Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται και οι ρυθμιζόμενοι προβολείς LED. Στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ενώ έχουν επανασχεδιαστεί οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα. Παράλληλα, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα σπορ καθίσματα με νέες επενδύσεις.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε την BMW iX

Το ηλεκτρικό σύστημά κίνησης, eDrive πέμπτης γενιάς, δεν αλλάζει. Περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 286 ίππων και ροπής 400 Nm, που είναι τοποθετημένος πίσω και κινεί τους πίσω τροχούς. Το μεσαίο ηλεκτρικό SUV χρειάζεται 6,8 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα.

Με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh, η αυτονομία της iX3 φθάνει τα 460 χλμ. στον κύκλο WLTP. Συνδεδεμένη σε ταχυφορτιστή 150 kW, κερδίζει 100 χλμ. αυτονομίας εντός μόλις 10 λεπτών.

Το ανανεωμένο ηλεκτρικό SUV θα κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου το Σεπτέμβριο, ενώ η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται στην Κίνα. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την Inspiring και την πλουσιότερη Impressive. Για την ελληνική αγορά, η νέα iX3 θα πωλείται από 61.940 ευρώ (55.940 ευρώ με την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!