Τρία ακόμη ηλεκτρικά SUV από την Mercedes-Benz το 2022

Οι EQE και EQS θα πλαισιωθούν από ένα υπερπολυτελές SUV με το σήμα της Maybach

Τρία ακόμη ηλεκτρικά SUV από την Mercedes-Benz το 2022

Οι EQE και EQS θα πλαισιωθούν από ένα υπερπολυτελές SUV με το σήμα της Maybach

Μετά τις EQA και EQC, η Mercedes-Benz θα εμπλουτίσει τη γκάμα των ηλεκτρικών SUV της με δύο ακόμη μοντέλα. Το 2022 θα κυκλοφορήσουν οι EQE και EQS, με την τελευταία να αποτελεί την SUV παραλλαγή της λιμουζίνας EQS.

Η Mercedes-EQE που θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από την EQC θα αποτελέσει άμεσο αντίπαλο του Tesla Model X. Όπως στην περίπτωση της EQS, έτσι και το όνομα EQE θα δοθεί και σε ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan, το οποίο έχει εντοπιστεί να πραγματοποιεί δοκιμές καμουφλαρισμένο.

Επιπλέον, η EQS SUV θα κυκλοφορήσει και σε ακόμη πιο πολυτελή έκδοση, από την Mercedes-Maybach, όπως επιβεβαίωσε η Britta Seeger, επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Mercedes-Benz.

Τα νέα ηλεκτρικά SUV αποτελούν μέρος του πλάνου της γερμανικής μάρκας ώστε έως το 2025 σε κάθε κατηγορία όπου έχει παρουσία να υπάρχει τουλάχιστον ένα μηδενικών ρύπων μοντέλο.

Τα EQE και EQS SUV χρησιμοποιούν λογικά την ίδια πλατφόρμα EVA2, με αυτή της sedan EQS, κάτι που σημαίνει ότι εφοδιάζονται με αντίστοιχης ισχύος ηλεκτρικά μοτέρ και έχουν παρόμοια αυτονομία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!