Στο τιμόνι ηλεκτρικού τρακτέρ ο CEO του Volkswagen Group!

Ο γερμανικός όμιλος συμμετέχει σε project μηδενισμού των ρύπων σε γεωργικές εργασίες στην Αφρική

Στο τιμόνι ηλεκτρικού τρακτέρ ο CEO του Volkswagen Group!

Ο γερμανικός όμιλος συμμετέχει σε project μηδενισμού των ρύπων σε γεωργικές εργασίες στην Αφρική

Τον έχουμε συνηθίσει να ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης video πίσω από το τιμόνι ηλεκτρικών μοντέλων του Volkswagen Group. Αυτή τη φορά ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δοκίμασε ένα ηλεκτρικό τρακτέρ, στο πλαίσιο σχεδίου για τον περιορισμό των ρύπων κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών στην Αφρική.

Όπως ανέφερε σε κείμενό του στο linkedin, «Μαζί με το Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH και το Πανεπιστήμιο της Ρουάντα – Κολλέγιο Επιστημών και Τεχνολογίας, ξεκινήσαμε το project αγροτικής παραγωγής Gen.Farm: έναν βιώσιμο κόμβο χωρίς εκπομπές CO2 όπου οι αγρότες μπορούν να κάνουν κράτηση ενός ηλεκτροκίνητου τρακτέρ με εκπαιδευμένο οδηγό. Οι μπαταρίες με δυνατότητα αντικατάστασης επιτρέπουν στο ηλεκτρικό τρακτέρ να λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ο πληθυσμός στην Αφρική αυξάνεται ραγδαία και υπολογίζεται να φτάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια το 2050 και τα 4,3 δισεκατομμύρια το 2100. Ως εκ τούτου, απαιτούνται τεράστιες προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής τροφίμων. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Μπροστά σε αυτή την τεράστια πρόκληση, υπάρχει ένα σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: Πρέπει η γεωργία στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως στην Αφρική με σημαντική αύξηση του πληθυσμού, να χρησιμοποιεί συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης ή υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

Η απάντησή μας είναι σαφής: Η χρήση μηχανημάτων στη γεωργία είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να τροφοδοτήσει τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων στην Αφρική, αλλά μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Ο εξηλεκτρισμός χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων αλλά με βάση τις διαθέσιμες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ήλιος) είναι ο καλύτερος τρόπος για τις αναπτυσσόμενες χώρες (και για όλο τον κόσμο).

Εύχομαι στην ομάδα μας με ανθρώπους από τη Ρουάντα, τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία, να έχει μεγάλη επιτυχία στις δοκιμές που κάνει στην περιοχή.  Έτσι καταπολεμάται η  κλιματική αλλαγή μέσω της καινοτομίας και δημιουργείται αξία για την κοινωνία»!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!