Skoda Enyaq vRS: To ταχύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας

Με την αύξηση της ισχύος στους 340 ίππους, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda, το Enyaq vRS, γίνεται το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας μέχρι σήμερα.

Skoda Enyaq vRS: To ταχύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας

Με την αύξηση της ισχύος στους 340 ίππους, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda, το Enyaq vRS, γίνεται το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας μέχρι σήμερα.

Η Skoda ενισχύει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, το Enyaq vRS, δημιουργώντας το ισχυρότερο και ταχύτερο όχημα παραγωγής στην ιστορία της, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ταχύτητα φόρτισης και την αυτονομία της ναυαρχίδας του τμήματος υψηλών επιδόσεων.

Οι σημαντικές αναθεωρήσεις στο σύστημα κίνησης του Enyaq vRS έχουν αυξήσει την ισχύ του κατά 41 ίππους, από 299 σε 340. Η Skoda ισχυρίζεται ότι η αύξηση της ισχύος μειώνει κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο το χρόνο επιτάχυνσης του αυτοκινήτου από τα 0-100 χλμ./ώρα, στα 5,5 δλ.

Το ανασχεδιασμένο λογισμικό διαχείρισης της μπαταρίας και η βελτιωμένη βαθμονόμηση του κινητήρα σημαίνουν ότι αυτή η πρόσθετη απόδοση παρέχεται παράλληλα με την αύξηση της αυτονομίας του Enyaq vRS. Η Skoda ισχυρίζεται ότι η coupe έκδοση του αυτοκινήτου μπορεί να διανύσει 547 χλμ. με μία φόρτιση, μια αύξηση 26 χλμ., ενώ το Enyaq vRS SUV μπορεί να διανύσει 24 χλμ. περισσότερα από πριν, φτάνοντας τα 541 χλμ.

Οι αναβαθμίσεις επεκτείνονται επίσης και στο σύστημα φόρτισης, του οποίου η μέγιστη ταχύτητα DC αυξάνεται από 135 kW σε 175 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία του Enyaq vRS μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% της χωρητικότητάς της σε 28 λεπτά, δηλαδή οκτώ λεπτά ταχύτερα από το υφιστάμενο αυτοκίνητο.

Οι τεχνικές αναθεωρήσεις συνοδεύονται από βελτιώσεις στις προδιαγραφές του Enyaq vRS, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως θύρες USB-C για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, περσίδες στο πίσω μέρος, πρόβλεψη για κοτσαδόρο και πίσω πλευρικούς αερόσακους, που περιλαμβάνονται πλέον στον βασικό εξοπλισμό.

Το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου, το head-up display και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχουν επίσης βελτιωθεί, καθιστώντας το σύστημα πιο εύκολο στη χρήση. Το αναθεωρημένο Skoda Enyaq vRS θα ξεκινήσει να πωλείται στα τέλη του μήνα. Η Skoda δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις τιμές.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Skoda στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!