Αυτό είναι το νέο Volkswagen Tiguan – Έρχεται το 2024

Η τρίτη γενιά του VW Tiguan διαθέτει νέα σχεδίαση, μεγαλύτερους χώρους και την αφρόκρεμα της τεχνολογίας του ομίλου Volkswagen.

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Tiguan – Έρχεται το 2024

Η τρίτη γενιά του VW Tiguan διαθέτει νέα σχεδίαση, μεγαλύτερους χώρους και την αφρόκρεμα της τεχνολογίας του ομίλου Volkswagen.

Ένα νέο κεφάλαιο για το Tiguan ανοίγει η Volkswagen, παρουσιάζοντας την τρίτη γενιά του δημοφιλούς C-SUV της. Το νέο μοντέλο διακρίνεται για την σοβαρή αλλά σύγχρονη σχεδίαση, την αυξημένη ευρυχωρία και την αναβαθμισμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας.

Σχεδιαστικά υιοθετεί στοιχεία από τα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρίας, όπως η φωτιζόμενη λεπτή μπάρα πάνω από τη μάσκα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα.

Γενικά το σχήμα έχει αποκτήσει καμπύλες και σπορ αναλογίες, παραμένει ωστόσο σοβαρό και επιβλητικό. Στα θετικά και η βελτιωμένη αεροδυναμική με συντελεστή μόλις 0,28 cd.

Το εσωτερικό δείχνει ακόμη πιο αυστηρό με έντονο το τεχνολογικό στοιχείο. Η ματιά πέφτει φυσικά πρώτα στην τεράστια κεντρική οθόνη αφής των 15 ιντσών, η οποία περιβάλλεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια τρίτη οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό και ένα νέο σύστημα head-up display.

Υπάρχει επίσης ένα νέο περιστροφικό χειριστήριο με οθόνη OLED χαμηλά στην κονσόλα για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων αλλά και για άμεση πρόσβαση στη λειτουργία και τις ρυθμίσεις των συστημάτων του αυτοκινήτου.

Το νέο Volkswagen Tiguan έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις. Αυτό συνεπάγεται καλύτερους χώρους για τους επιβάτες, αλλά κυρίως για τις αποσκευές καθώς το πορτμπαγκάζ κέρδισε 37 ολόκληρα λίτρα φτάνοντας πλέον τα 652 λτ..

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), mild hybrid βενζίνης (eTSI) και Plug-in Hybrid (eHybrid). Μελλοντικά, όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, με τον επιλογέα να μετακομίζει στην κολόνα του τιμονιού, απελευθερώνοντας χώρο στην κονσόλα.

Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των μοντέλων με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα φτάνει έως και τα 100 χλμ. (ανάλογα τον εξοπλισμό), ενώ η φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος θα είναι ταχύτερη σε όλες τις εκδόσεις eHybrid. Για πρώτη φορά θα είναι δυνατή και η φόρτιση συνεχούς ρεύματος ως στάνταρ.

Το νέο Volkswagen Tiguan αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!