To Ford Ranger μπαίνει στην πρίζα και γίνεται Plug-in Hybrid

Το υβριδικό pick-up της Ford έρχεται στις αρχές του 2025 και θα προσφέρει δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων και περισσότερη ροπή από οποιοδήποτε άλλο Ranger.

To Ford Ranger μπαίνει στην πρίζα και γίνεται Plug-in Hybrid

Το υβριδικό pick-up της Ford έρχεται στις αρχές του 2025 και θα προσφέρει δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων και περισσότερη ροπή από οποιοδήποτε άλλο Ranger.

Η Ford ετοιμάζει μια plugin υβριδική έκδοση για το Ranger. Η παραγωγή του πρώτου στην ιστορία Ranger Plugin Hybrid θα ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και οι παραδόσεις στους πελάτες προγραμματίζονται για τις αρχές του 2025.

Οι πελάτες του Ranger PHEV (επαγγελματίες και επιχειρήσεις) θα επωφεληθούν επίσης από το οικοσύστημα λύσεων της Ford Pro που απλοποιούν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα με επιλογές φόρτισης, λογισμικού και υπηρεσιών.

Επίσης σημαντικό είναι πως, χάρη στο εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης, το Ranger Plug-in Hybrid θα προσφέρει περισσότερη ροπή από οποιοδήποτε άλλο Ranger. Το υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2.3 EcoBoost με έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα σύστημα επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, ενώ θα μπορεί να κινείται πλήρως ηλεκτρικά με στόχο να προσφέρει αυτονομία πάνω από 45 χιλιόμετρα.

Η δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης δίνει επίσης τη δυνατότητα κίνησης σε στις πόλεις όπου υπάρχουν ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, οι οποίες στο μέλλον θα αυξηθούν ραγδαία. Σημαντική είναι και η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης με φρένα που θα προσφέρει το Ranger PHEV: 3.500 κιλά, ίδια δηλαδή με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του υβριδικού pick-up της Ford, είναι το Pro Power Onboard. Πρόκειται για τη δυνατότητα τροφοδοσίας ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων.

Για παράδειγμα σε ένα εργοτάξιο ή σε ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ, θα μπορούν ηλεκτρικές συσκευές να συνδέονται στις ειδικές πρίζες που είναι ενσωματωμένες τόσο στην καρότσα φόρτωσης όσο και στην καμπίνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται οι θορυβώδεις, ογκώδεις και βαριές γεννήτριες, αφήνοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο φόρτωσης για άλλα εργαλεία και εξοπλισμό.

Εκτός από την ondemand παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, τα προφίλ οδήγησης στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας του Ranger Plug-in Hybrid θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη ή το χρήστη να αποφασίζει πώς και πότε θα χρησιμοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας.

Το Ranger Plug-In Hybrid διαθέτει φυσικά το αποτελεσματικό σύστημα τετρακίνησης του Ranger, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, καθώς και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!