Με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες η Opel στην έκθεση Μονάχου

Η Opel θα έχει διπλή παρουσία, με περίπτερα στο ΙΑΑ Summit και στο Open Space, στο IAA Mobility 2023 του Μονάχου.

Με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες η Opel στην έκθεση Μονάχου

Η Opel θα έχει διπλή παρουσία, με περίπτερα στο ΙΑΑ Summit και στο Open Space, στο IAA Mobility 2023 του Μονάχου.

Τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες ετοιμάζει η Opel για την Έκθεση IAA Mobility 2023 που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο. Η παρουσία της Opel στην Έκθεση ΙΑΑ Mobility είναι διπλή, τόσο στο IAA Summit (Hall B2, Περίπτερο B20), όσο και στο Open Space (Odeonsplatz, Μόναχο, Περίπτερο OP.390).

Πρωταγωνιστής είναι φυσικά το Opel Experimental, το ηλεκτρικό concept car που δείχνει το όραμα της Γερμανικής μάρκας για το μέλλον.

Πρεμιέρα κάνουν δύο ακόμη αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα: το νέο Opel Corsa Electric και το νέο Opel Astra Sports Tourer Electric. Και τα τρία αυτοκίνητα εκφράζουν, σύμφωνα με την Opel, τους προϊοντικούς πυλώνες της μάρκας: Modern German, DetoxκαιGreenovation.

Το μέλλον της Opel περιλαμβάνει διαφανή υλικά και αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία

Η Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel κυριαρχεί και στα δύο περίπτερα. Ημιδιαφανή υλικά και μεγάλες οθόνες θα καλωσορίζουν το κοινό και συμβολίζουν την εξέλιξη της εταιρικής ταυτότητας της μάρκας. Οι χρωματισμοί, τα υλικά και οι υφές εναρμονίζονται με το Experimental concept.

Επιπλέον, οι οθόνες προσφέρουν μια διαδραστική ψηφιακή εμπειρία στους επισκέπτες. Χρησιμοποιώντας το Opel AI (τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή εικόνας που αναπτύχθηκε ειδικά για την Opel) και ένα ειδικό τερματικό που βρίσκεται στο περίπτερο, μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα backgrounds για την οθόνη πίσω από το concept car. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μπορούν να κατεβάσουν την εικόνα μέσω κωδικού QR στο smartphone τους και να τη μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Opel Experimental είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που δίνει ένα ξεκάθαρο όραμα, όχι μόνο για ένα μοντέλο, αλλά για ολόκληρη τη μάρκα Opel. Στο παρακάτω video «What if…» το Experimental παρουσιάζεται ως σύμβολο όλων όσων προσπαθεί να πιτύχει η Opel.

Η χρήση των οθονών ως διαχωριστικών τοίχων υπογραμμίζει επίσης την έννοια του “Detox” στα δύο περίπτερα της Opel. Δεν υπάρχουν περιττά υλικά, αντίθετα η μινιμαλιστική και “διαφανής” παρουσία της Opel τοποθετεί στο επίκεντρο τα 3 ηλεκτροκίνητα μοντέλα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία “Detox” που υιοθετήθηκε κατά την κατασκευή των δύο περιπτέρων της Opel έχει στόχο τη μείωση του αποτυπώματος CO2. Χρησιμοποιούνται κυρίως ελαφριά υλικά, για τα οποία απαιτούνται λιγότεροι πόροι, ενώ πολλά από αυτά είναι ανακυκλώσιμα ή μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Οι οθόνες π.χ., που λειτουργούν ως διαχωριστικοί τοίχοι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές εκθέσεις ή εκδηλώσεις, ενώ το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο υλικό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!