Toyota GR Supra: Επετειακή έκδοση 45 ετών

H Toyota γιορτάζει με μία ειδική επετειακή έκδοση τα 45 χρόνια του Supra, του θρυλικού διθέσιου σπορ αυτοκινήτου της με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Toyota GR Supra: Επετειακή έκδοση 45 ετών

H Toyota γιορτάζει με μία ειδική επετειακή έκδοση τα 45 χρόνια του Supra, του θρυλικού διθέσιου σπορ αυτοκινήτου της με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Με το εντυπωσιακό του στυλ και τις υψηλές επιδόσεις, το Toyota GR Supra με κίνηση στους πίσω τροχούς, έχει αιχμαλωτίσει το παιχνιδιάρικο πνεύμα της Toyota Gazoo Racing. Από τότε που λανσαρίστηκε εκ νέου το 2019, το μοντέλο πέμπτης γενιάς (MkV) τιμά τη θέση του στην ιστορία των σπορ αυτοκινήτων της ιαπωνικής μάρκας.

Για το 2024, η γκάμα του GR Supra θα εμπλουτιστεί με μια επετειακή έκδοση 45 ετών που αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν και διατίθεται σε πορτοκαλί Mikan Blast ή λευκό Absolute Zero. Βασισμένη στην έκδοση 3.0 Premium, φοράει μαύρες ματ ζάντες 19 ιντσών, διαθέτει μαύρο αυτοκόλλητο Supra στα πλαϊνά και διατίθεται με επιλογή ανάμεσα σε μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται υπερυψωμένη μαύρη γυαλιστερή πίσω αεροτομή.

Η 45th Anniversary Edition διαθέτει έναν 3λιτρο 6κύλινδρο εν σειρά turbo κινητήρα που αποδίδει 382 ίππους και 499 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,9 δλ. με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και 4,2 δλ. στα μοντέλα με μηχανικό κιβώτιο, τα οποία είναι ελαφρύτερα, ζυγίζοντας 1.537 κιλά.

Η GR Supra συνεχίζει επίσης να προσφέρει στάνταρ εξοπλισμό εστιασμένο στις επιδόσεις, όπως ανάρτηση τύπου MacPherson στον εμπρός άξονα και ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, υδραυλικό τιμόνι με σπορ ρύθμιση και διπλές απολήξεις εξάτμισης. Όλα τα μοντέλα φορούν ελαστικά υψηλών επιδόσεων Michelin Super Sport για μέγιστη πρόσφυση της πλατφόρμας της Supra με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD).

Περιλαμβάνεται επίσης μια προσαρμοζόμενη μεταβλητή ανάρτηση (AVS) με αισθητήρες που ανιχνεύουν συνεχώς τις αλλαγές στον τρόπο οδήγησης και τις συνθήκες του οδοστρώματος και ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες που ελέγχουν την απόσβεση των αμορτισέρ. Οι τιμές των 3λιτρων Toyota GR Supra ξεκινάνε από τα 54.500 δολάρια στις ΗΠΑ.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Toyota στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!