Citroen Type Holidays: Ξεχωριστό στυλ στις διακοπές

Η Citroen παρουσίασε το camper van Type Holidays -που βασίζεται στο SpaceTourer- ως μια ωδή στο εμβληματικό Type H.

Citroen Type Holidays: Ξεχωριστό στυλ στις διακοπές

Η Citroen παρουσίασε το camper van Type Holidays -που βασίζεται στο SpaceTourer- ως μια ωδή στο εμβληματικό Type H.

Η Citroen παρουσίασε το Type Holidays στην έκθεση Caravan του Dusseldorf, μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο για πολυτελή οχήματα αναψυχής. H γαλλική εταιρεία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην Ευρώπη. Θέλοντας να επιδείξει αυτήν την κληρονομιά, παρουσίασε ένα SpaceTourer στη μορφή ενός Type H, βασισμένο στο έργο της ιταλικής κατασκευάστριας λεωφορείων Caselani.

Ο συγκεκριμένος οίκος, που αποτελεί πιστό συνεργάτη της μάρκας, έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά αμαξώματα με «νεο-ρετρό» στυλ για τα μοντέλα της Citroen. Ο μοναδικός του σχεδιασμός, όπως και ο γκρι χρωματισμός του, αποτελούν μια ωδή στο θρυλικό Type H της Citroen, το διάσημο «Tube».

Με το Type Holidays, η Citroen στοχεύει στην επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην ανερχόμενη αγορά των camper van. Το όχημα αυτό μπορεί να κινηθεί σχεδόν παντού, έχει λιγότερο από 2 μέτρα ύψος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει σε πάρκινγκ (στην πόλη και στην παραλία) και να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, όλο τον χρόνο.

Η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου 90.000 νέα οχήματα κάθε χρόνο στην Ευρώπη, περισσότερα από το μισό των πωλήσεων αυτοκινήτων αναψυχής. Η Citroen είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά των camper van με προηγούμενα concept οχήματα, όπως τα Hyphen, Rip Curl και The Citroenist.

Το Citroen Type Holidays προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του Citroen SpaceTourer: ευρυχωρία, άνεση, ήσυχη λειτουργία, δύο κινούμενες πλευρικές πόρτες για εύκολη πρόσβαση και αερισμό, ανεξάρτητο ανοιγόμενο πίσω παράθυρο και αρκετά ακόμα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε έως και τέσσερα άτομα για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Η Citroen ανέθεσε τον εξοπλισμό του van σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες του είδους, τη Bravia Mobil. Αυτή η σλοβενική εταιρεία τοποθέτησε στο Citroen Type Holidays όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ιδανική εμπειρία ταξιδιού.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται: Αναδιπλούμενη οροφή και πάγκος που μετατρέπεται σε κρεβάτι. Δύο εμπρός καθίσματα που περιστρέφονται προς το χώρο ενδιαίτησης του οχήματος. Μια πλήρης κουζίνα (χώρος για μαγείρεμα, νεροχύτης, ψυγείο). Ένα αναδιπλούμενο τραπέζι για φαγητό ή εργασία και αρκετά ντουλάπια για την αποθήκευση αντικειμένων. Ένα σύστημα θέρμανσης της Webasto, για εξασφάλιση της βέλτιστης θερμοκρασίας εντός του οχήματος.

Με την ρετρό εξωτερική εμφάνιση και το μοντέρνο εσωτερικό, το Citroen Type Holidays λανσάρει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, που σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο της γαλλικής μάρκας. Σχετικές λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν στο τέλος του 2023.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Citroen στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!