Triumph TR25 concept: Με ρετρό αισθητική και μοντέρνο σύστημα ηλεκτροκίνησης

Το πανέμορφο πρωτότυπο του οίκου Makkina αποτείνει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου της Triumph.

Triumph TR25 concept: Με ρετρό αισθητική και μοντέρνο σύστημα ηλεκτροκίνησης

Το πανέμορφο πρωτότυπο του οίκου Makkina αποτείνει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου της Triumph.

Το Triumph TR25 concept που βλέπετε στις φωτογραφίες γιορτάζει τα 100 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου μοντέλου της Βρετανικής μάρκας (Triumph 10/20).

Το πανέμορφο πρωτότυπο αποτελεί δημιουργία του σχεδιαστικού οίκου Makkina, ο οποίος συνεργάζεται εμπιστευτικά με μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το Triumph TR25 concept βασίζεται στο σασί και τα μηχανικά μέρη του BMW i3 S, η λιτή μα και χαρακτηριστική εμφάνισή του ωστόσο παραπέμπει στο Triumph TR2 Jabbeke του 1953, το οποίο είχε πετύχει ρεκόρ ταχύτητας στα αυτοκίνητα με κινητήρα κάτω από 2 λίτρα με τον Κεν Ρίτσαρντσον στο τιμόνι.

Το TR2 Jabbeke, γνωστό και ως MVC575, ήταν ένα αυτοκίνητο προ-παραγωγής με αρκετές βελτιώσεις και γαλαζοπράσινη απόχρωση. Το αρχικό αυτοκίνητο βρίσκεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Gaydon του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 184 ίππων που κινεί το TR25 είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και εκτιμάται πως εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2’’. Επίδοση που επιτυγχάνεται και χάρη στο χαμηλό βάρος των 1.290 κιλών. Η αυτονομία του ηλεκτρικού πρωτοτύπου υπολογίζεται στα 305 χλμ..

Το… μονοθέσιο εσωτερικό αρκείται στη θέση οδήγησης, το τιμόνι και μια στενόμακρη οθόνη για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Makkina, Michael Ani, αν και το Triumph TR25 είναι ξεκάθαρα ένα πρωτότυπο, αν υπήρχε η ευκαιρία θα μπορούσε άνετα να μπει στην παραγωγή. Κάτι που, αν συνέβαινε, θα μπορούσε να συνοδευτεί με την αναβίωση της θρυλικής βρετανικής μάρκας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα δικαιώματα της Triumph ανήκουν από το 1994 στην BMW…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!