Η περιορισμένη έκδοση του Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute

Η ειδική έκδοση του Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute εορτάζει το ορόσημο παραγωγής 100 μονάδων αγωνιστικών αυτοκινήτων GT4 για ιδιωτικούς πελάτες που συμμετέχουν σε διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η περιορισμένη έκδοση του Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute

Η ειδική έκδοση του Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute εορτάζει το ορόσημο παραγωγής 100 μονάδων αγωνιστικών αυτοκινήτων GT4 για ιδιωτικούς πελάτες που συμμετέχουν σε διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η γκάμα της Toyota GR Supra διευρύνεται με την παρουσίαση της νέας έκδοσης «GT4 100th Edition Tribute», η οποία τιμά την παρουσία του coupe στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Νωρίτερα φέτος, η Toyota Gazoo Racing έφτασε τις 100 μονάδες παραγωγής της GR Supra GT4, ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου που εξελίχθηκε για πελάτες σε όλο τον κόσμο, και η νέα περιορισμένη (σε 100 μονάδες) σειρά αυτοκινήτων παραγωγής είναι ένας φόρος τιμής σε αυτό το ορόσημο.

Ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, με τον κινητήρα εμπρός και μετάδοση κίνησης στον πίσω άξονα και διαστάσεις που επιτυγχάνουν τη «χρυσή τομή» για βέλτιστο χειρισμό, το GR Supra ήταν το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο που εξελίχθηκε από την Toyota Gazoo Racing. Το νέο GT4 100th Edition Tribute διαθέτει διακριτικές αναβαθμίσεις εσωτερικά και εξωτερικά για να τονίσει αυτές τις συνδέσεις με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το νέο χρώμα Plasma Orange διατίθεται αποκλειστικά για τη νέα περιορισμένη σειρά GR Supra και η εντυπωσιακή εμφάνισή της συμπληρώνεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε μαύρο ματ χρώμα. Οι μαύρες δαγκάνες φρένων με το σήμα GR ενισχύουν την ταυτότητα της Toyota Gazoo Racing, ενώ μια προαιρετική πίσω αεροτομή προκαλεί οπτική ομοιότητα με την GR Supra GT4.

Το GR Supra «GT4 100th Edition Tribute» βασίζεται στο 3λιτρο GR Supra Lightweight με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα χαρακτηριστικά ισχύος και ροπής του 6κύλινδρου εν σειρά 340 ίππων (250 kW) του coupe.

Το κιβώτιο χρησιμοποιεί ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου για να δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις. Στα ανεβάσματα, οι παράμετροι του λογισμικού ρυθμίζονται ώστε να βελτιστοποιείται η ροπή του κινητήρα κατά την εμπλοκή και την απελευθέρωση του συμπλέκτη, ενώ στα κατεβάσματα ρυθμίζεται λεπτομερώς για σταθερή απόδοση. Για άμεση επιτάχυνση, η τελική σχέση μετάδοσης είναι μικρότερη από 3,46 στην αυτόματη GR Supra σε 3,15.

Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους μέσω του μηχανικού κιβωτίου, περαιτέρω αλλαγές στις προδιαγραφές για την απλοποίηση του ηχοσυστήματος και των καθισμάτων, σημαίνουν ότι το αυτοκίνητο είναι συνολικά 38,3 κιλά ελαφρύτερο από την αρχική αυτόματη έκδοση του 3λιτρου GR Supra. Αυτές οι προσαρμογές προσφέρουν βελτιωμένη ευελιξία και ικανότητα χειρισμού. Το GR Supra «GT4 100th Edition Tribute» επωφελείται από την εκ νέου ρυθμισμένη ανάρτηση, σχεδιασμένη για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Toyota στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!