Η VinFast μίκρυνε το Jimny, το έβαλε στην πρίζα και το φέρνει στην Ευρώπη

Η Βιετναμέζικη εταιρεία VinFast πρόκειται να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα microcar μήκους 3,1 μέτρων και με στυλ SUV.

Η VinFast μίκρυνε το Jimny, το έβαλε στην πρίζα και το φέρνει στην Ευρώπη

Η Βιετναμέζικη εταιρεία VinFast πρόκειται να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα microcar μήκους 3,1 μέτρων και με στυλ SUV.

Θυμίζει Suzuki Jimny σε σμίκρυνση και είναι αναμφίβολα χαριτωμένο εμφανισιακά. Βοηθούν πολύ άλλωστε και οι αναλογίες, που δίνουν στο VF3 της VinFast μια περιπετειώδη όψη.

Δεν πρόκειται για ένα κανονικό SUV, αλλά για ένα μικροαυτοκίνητο πόλης – τύπου Citroen Ami δηλαδή – το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως 4 επιβάτες με απόλυτη ησυχία και πολύ οικονομικά σε μικρές διαδρομές στο κέντρο μεγαλουπόλεων Και λέμε με απόλυτη ησυχία και οικονομικά, καθώς το VF3 είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ακόμη η εταιρεία από το Βιετνάμ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης ή την αυτονομία της μπαταρίας. Αρκείται μόνο να δηλώνει πως η τελευταία θα είναι εντυπωσιακά μεγάλη – προφανώς με τα δεδομένα των microcars.

Το μήκος του VF3 είναι μόλις 3,1 μέτρα, ενώ αυξημένη είναι η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο πατάει σε τροχούς 16’’ και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (Eco και Plus) και μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Το εσωτερικό είναι λιτό, με μια οθόνη που παίζει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και ελάχιστους διακόπτες στο τιμόνι και στο κέντρο του ταμπλό. Προφανώς, πολλές λειτουργίες και υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες μέσω του smartphone του ιδιοκτήτη και ανάλογης mobile εφαρμογής.

Οι παραγγελίες για το VF3 στη βιετναμέζικη αγορά θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το 2024. Η VinFast ωστόσο σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να διαθέσει το μικρό της ηλεκτρικό και στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχής γενομένης από το 2025. Αν η τιμή του είναι προσιτή, στοιχηματίζουμε πως θα κάνει θραύση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!