Rolls-Royce Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’: Με έμπνευση το διάστημα

Η Rolls-Royce αποκάλυψε την Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη Γραμμή Karman, το μυστηριώδες αόρατο όριο 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, όπου αρχίζει το διάστημα.

Rolls-Royce Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’: Με έμπνευση το διάστημα

Η Rolls-Royce αποκάλυψε την Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη Γραμμή Karman, το μυστηριώδες αόρατο όριο 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, όπου αρχίζει το διάστημα.

Η Rolls-Royce παρουσίασε την ιδιωτική συλλογή Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’, εξερευνώντας την ομορφιά και το μυστήριο του διαστήματος. Για αυτή τη δημιουργία, κορυφαίοι σχεδιαστές της Rolls-Royce εμπνεύστηκαν από τη Γραμμή Karman, το αόρατο όριο 100 χλμ. (62 μιλίων) πάνω από την επιφάνεια της Γης, όπου τελειώνει η ατμόσφαιρα του πλανήτη μας και αρχίζει το διάστημα.

Σε αυτή τη μυστικιστική, αιθέρια περιοχή, το μπλε του ουρανού που βλέπουμε στη Γη χάνεται στο σκοτάδι του διαστήματος, δημιουργώντας μια έντονη σκούρα μπλε ζώνη όπου το σκοτάδι γίνεται ορατό. Είναι ένας όμορφος, σιωπηλός, μυστηριώδης κόσμος που προορίζεται για λίγους, εκλεκτούς και περιπετειώδεις ανθρώπους, που περικλείει τέλεια την ουσία της Blue Shadow.

Αυτή η ειδική ερμηνεία της Black Badge Cullinan είναι αυστηρά περιορισμένη σε μόλις 62 μονάδες παγκοσμίως, μία για κάθε μίλι από τη Γη μέχρι τη Γραμμή Karman, και έχουν ήδη διατεθεί στους πελάτες της πολυτελούς μάρκας.

To εξωτερικό χρώμα «Stardust Blue» αποτυπώνει το βαθύ μπλε χρώμα των ανώτερων στρωμάτων της γήινης ατμόσφαιρας. Το φινίρισμα των θερμικών πλακιδίων που χρησιμοποιούνται για τη θωράκιση των διαστημικών λεωφορείων από την έντονη θερμότητα που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εισόδου στην ατμόσφαιρα υπενθυμίζεται στο σατινέ χρώμα της μάσκας.

Αντλώντας περαιτέρω στοιχεία από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα διαστημόπλοια, το έμβλημα Spirit of Ecstasy δημιουργήθηκε με τεχνικές τρισδιάστατης εκτύπωσης σε τιτάνιο και ολοκληρώθηκε με ένα λεπτή μπλε επίστρωση, η οποία προσθέτει μαργαριταρένια λάμψη, ενώ αποκαλύπτει την κοκκώδη υφή του τιτανίου. Το λογότυπο Black Badge και το όνομα της ιδιωτικής συλλογής «Blue Shadow» είναι χαραγμένα στη βάση του Spirit of Ecstasy. Ολοκληρώνοντας την εξωτερική αισθητική, οι ζάντες της Blue Shadow είναι διακριτικά σκουρόχρωμες με τη χρήση ημιδιαφανούς επίστρωσης.

Στη γραμμή Karman, η ορατή άκρη της γήινης ατμόσφαιρας εμφανίζεται ως ένα αιθέριο μπλε φωτοστέφανο. Αυτή η μετάβαση από το γαλάζιο του ουρανού στο μελανό σκοτάδι του διαστήματος αποτυπώνεται στο μοναδικό χρωματισμό του ταμπλό των πάνελ των θυρών της Blue Shadow. Αυτά δημιουργήθηκαν με τη χρήση έξι στρώσεων χρώματος, συνδυάζοντας πέντε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και μια βαθιά μαύρη απόχρωση για να παραχθεί ένα μαγευτικό τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Η τελική πινελιά είναι ένα στρώμα διαφανούς επίστρωσης που ενσωματώνει μπλε και διαφανή γυάλινα σωματίδια για να προσθέσει περαιτέρω βάθος και λάμψη. Η αναλογία προσδιορίστηκε με ακρίβεια μέχρι και το κλάσμα του ποσοστού: είναι ακριβώς 0,05%. Η πρόσοψη ολοκληρώνεται με ένα μοναδικό για την ιδιωτική συλλογή ρολόι, το οποίο διαθέτει γαλάζιες λεπτομέρειες και χάραξη «Blue Shadow».

Με το ‘Blue Shadow’, η Rolls-Royce έχει μεταφέρει το εσωτερικό Starlight Headliner της μάρκας σε… αστρικό επίπεδο: ένα περίπλοκο κέντημα Moon, που περιβάλλεται από μια σειρά από «αστέρια», μεταφέρει τους επιβάτες στην άκρη του διαστήματος. Αναπαριστώντας την επιφάνεια της Σελήνης με πλήθος τρισδιάστατων κρατήρων, το κέντημα ενσωματώνει πέντε διαφορετικά χρώματα κλωστής, το καθένα από τα οποία εφαρμόζεται με διαφορετική τεχνική για να παράγει μια ξεχωριστή υφή. Συνολικά, το κέντημα δημιουργείται από 250.000 ξεχωριστές βελονιές, μια διαδικασία που απαιτεί δύο ολόκληρες ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Γεμίζοντας την καμπίνα με μια απαλή λάμψη και μια αίσθηση θαυμασμού, η επένδυση Starlight Headliner περιέχει συνολικά 1.183 «αστέρια» (799 λευκά και 384 μπλε) το καθένα ξεχωριστά τοποθετημένο στον δερμάτινο καμβά μέσω διάτρητων οπών, που έχουν κοπεί στο χέρι. Για ακόμη πιο μαγευτική λάμψη τα «αστέρια», λάμπουν μέσω οπτικών ινών.

Για πρώτη φορά σε μία Rolls-Royce, τα εμπρός και πίσω καθίσματα διαθέτουν ένα μοναδικό διάτρητο έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τη θέα της Γης από το διάστημα. Σχηματισμένο από ένα πλήθος μικροσκοπικών οπών στο δέρμα, το μοτίβο δημιουργεί την εντύπωση οργανικών, συνεχώς μεταβαλλόμενων σύννεφων που στροβιλίζονται πάνω από τις ηπείρους και τους ωκεανούς.

Αυτές οι οπές είναι κατασκευασμένες σε δύο διαφορετικά μεγέθη: οι μικρότερες (με διάμετρο μόλις 0,8 χλστ.) σχηματίζουν τη στεριά, ενώ οι ελαφρώς μεγαλύτερες (1,2 χλστ.) ορίζουν τη θάλασσα, και τα κενά διαστήματα του δέρματος στο ενδιάμεσο αντιπροσωπεύουν τα σύννεφα. Κάθε κάθισμα έχει πάνω από 75.000 οπές, όλες ξεχωριστά τοποθετημένες. Ο σχεδιασμός διήρκεσε δύο εβδομάδες και υποβλήθηκε σε πέντε δοκιμές προτού φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!