ΜΙΝΙ John Cooper Works 1to6 Edition: Ντεμπούτο στο Nürburgring

Το μαύρο MINI JCW 1to6 Edition, που προσφέρει υψηλές προδιαγραφές και αποκλειστικότητα, καθώς θα παραχθούν μόνο 999 μονάδες, θα κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring.

ΜΙΝΙ John Cooper Works 1to6 Edition: Ντεμπούτο στο Nürburgring

Το μαύρο MINI JCW 1to6 Edition, που προσφέρει υψηλές προδιαγραφές και αποκλειστικότητα, καθώς θα παραχθούν μόνο 999 μονάδες, θα κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring.

Η MINI προωθεί την κληρονομιά της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια νέα ειδική έκδοση του hot hatchback John Cooper Works. Το MINI JCW 1to6 Edition έρχεται σε μαύρο χρώμα και διαθέτει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, που αναφέρεται στο όνομά του, και πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η αρχική σύνδεση μεταξύ της Mini και του μηχανικού αγωνιστικών αυτοκινήτων, John Cooper, γεννήθηκε από την επιθυμία να φέρει επιπλέον επιδόσεις στο ταπεινό hatchback για αγωνιστικούς σκοπούς. Τώρα, η σύγχρονη μάρκα της MINI θέλει να τονίσει τις ιστορικές συνδέσεις με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την έκδοση 1to6 Edition που θα παρουσιαστεί στο φετινό αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring.

Το αυτοκίνητο είναι το στάνταρ hot hatch MINI John Cooper Works με τον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα που αποδίδει 230 ίππους και προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα. Οι προδιαγραφές 1to6 Edition περιλαμβάνουν μεταλλικό χρώμα Midnight Black για το αμάξωμα, διακοσμητικά σε μαύρο πιάνου, σκουρόχρωμο πίσω τζάμι και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών Jet Black Circuit Spoke.

Η κεντρική λωρίδα στο καπό διαθέτει ένα γραφικό μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων και εκτείνεται σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου, ενώ ένα ειδικό σήμα «1to6 Editon» εντοπίζεται στις τρίτες κολόνες. Στο εσωτερικό, το ίδιο σήμα εμφανίζεται στο δερμάτινο τιμόνι, στο ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, στα μαρσπιέ των θυρών και τα πατάκια. Υπάρχει επίσης η επιγραφή «1 από 999» στο ταμπλό και στο κρύσταλλο της πανοραμικής ηλιοροφής, αναφερόμενο στον περιορισμένο αριθμό μονάδων που θα παραχθούν.

Οι κόκκινες πινελιές προσθέτουν μια ιδέα χρώματος στην καμπίνα, όπως οι ραφές στο λεβιέ ταχυτήτων, ο φωτισμός περιβάλλοντος και η στεφάνη της κεντρικής οθόνης infotainment. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται επίσης από ένα ειδικό κλειδί που φέρει το λογότυπο 1to6 Edition.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αυξημένη τιμή, που πλησιάζει περισσότερο τα 50.000 ευρώ, ενώ το JCW με μηχανικό κιβώτιο που ξεκινάει από 39.900 €, το MINI John Cooper Works 1to6 Edition διαθέτει θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, κάμερα οπισθοπορείας και υποβοήθηση παρκαρίσματος. Παράλληλα, φέρει σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 8,8 ιντσών, head-up display και αναβαθμισμένο σύστημα ήχου Harman Kardon surround sound που ήδη περιλαμβάνονται στη βασική έκδοση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!