Τεχνολογία, απόδοση, αισθητική: Το τρίπτυχο υπεροχής της νέας Mercedes-Benz A-Class

Η νέα Mercedes-Benz A-Class υπερέχει σε κάθε τομέα, με κάθε της πτυχή και σού προσφέρει μια μοναδική για την κατηγορία της, εμπειρία άνεσης, πολυτέλειας, ασφάλειας και οδήγησης

Τεχνολογία, απόδοση, αισθητική: Το τρίπτυχο υπεροχής της νέας Mercedes-Benz A-Class

Η νέα Mercedes-Benz A-Class υπερέχει σε κάθε τομέα, με κάθε της πτυχή και σού προσφέρει μια μοναδική για την κατηγορία της, εμπειρία άνεσης, πολυτέλειας, ασφάλειας και οδήγησης

Η Mercedes-Benz Α-Class είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι το μοντέλο της premium κατηγορίας με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα μας το 2022, αλλά και ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Mercedes-Benz στην Ελλάδα. Κάτι απόλυτα λογικό, αφού μετουσιώνει την παραδοσιακή πολυτέλεια και την προηγμένη τεχνολογία της μάρκας, μέσα από την κορυφαία αποδοτικότητα και την μοντέρνα αισθητική.

Η νέα Mercedes-Benz A-Class είναι εδώ, σε εκδόσεις hatchback και sedan. Έτοιμη να σε γοητέψει με την κομψή μα και μυώδη σχεδίασή της, να σού προσφέρει κορυφαία οδηγική αίσθηση με αναβαθμισμένους κινητήρες και νέες τεχνολογίες που την κάνουν ακόμη πιο αποδοτική, άνετη και ασφαλή, αλλά και να σε χαλαρώσει στον εξαιρετικά φιλόξενο, πολυτελή και πλήρως ψηφιακό εσωτερικό της κόσμο.

Τεχνολογία, απόδοση, αισθητική: αυτό είναι το τρίπτυχο υπεροχής της νέας Mercedes-Benz A-Class.

Μοντέρνα αισθητική και πολυτέλεια επιπέδου MercedesBenz

Η νέα A-Class ξεχωρίζει αισθητικά με αναλογίες που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στην κομψότητα και τον δυναμισμό. Στοιχεία όπως το κεκλιμένο εμπρός καπό, η νέα μάσκα με μοτίβο αστεριών, τα φώτα LED εμπρός και πίσω, οι ζάντες αλουμινίου έως 19’’ και ο πίσω διαχύτης, κεντρίζουν τη ματιά και αποπνέουν έναν μοντέρνο, εκλεπτυσμένο και επιβλητικό σχεδιασμό.

Το εσωτερικό της νέας A-Class είναι αντίστοιχα μοντέρνο, πολυτελές και πλήρως ψηφιακό. Ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα η ανεξάρτητη διπλή οθόνη που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και μοιάζει να αιωρείται από το ταμπλό. Εμπρός από τον οδηγό βρίσκεται η μεγάλη οθόνη 10,25’’ του ψηφιακού πίνακα οργάνων που προσφέρει πληθώρα ενδείξεων και δυνατοτήτων παραμετροποίησης. Δίπλα του βρίσκεται η δεύτερη οθόνη αφής 10,25’’, η οποία ενσωματώνει τις λειτουργίες συνδεσιμότητας, πλοήγησης, επικοινωνίας, διαχείρισης του οχήματος κλπ.

Οι ψηφιακές δυνατότητες του εσωτερικού συνδυάζονται αρμονικά με τα υλικά εξαιρετικής ποιότητας, τον μοντέρνο διάκοσμο και τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό Progressive. Μαζί με μοναδικά στοιχεία όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με δεκάδες αποχρώσεις, οι στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους και το ντυμένο με δέρμα νάπα στάνταρ τιμόνι τελευταίας γενιάς προσφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας που είναι μεν αναμενόμενη από μια Mercedes-Benz, αλλά δεν παύει να είναι πρωτόγνωρη για την κατηγορία της A-Class.

 

Προηγμένη τεχνολογία για κορυφαία εμπειρία οδήγησης

Η νέα A-Class ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία για να προσφέρει μια άκρως συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX για παράδειγμα, μαθαίνει και εξελίσσεται συνεχώς χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και απαντά στο «Hey Mercedes», σε απλή γλώσσα. Μπορείς π.χ. να ρωτήσεις αν θα βρέχει αύριο για να σού απαντήσει με αναλυτικό δελτίο καιρού, ή να αναφέρεις ότι ζεσταίνεσαι για να προσαρμόσει ανάλογα τον κλιματισμό.

Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me, η φωνητική υποβοήθηση στη νέα A-Class αποκτά περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης. Για παράδειγμα, ορισμένες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πεις «Hey Mercedes», ή να δέχεσαι οδηγίες στην αναζήτηση του κουτιού πρώτων βοηθειών, στη σύνδεση του smartphone μέσω Bluetooth στο αυτοκίνητο κ.ο.κ..

Η εμπειρία οδήγησης που προσφέρει η νέα A-Class γίνεται ακόμη καλύτερη χάρη και στα αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας. Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί για παράδειγμα πιο άνετα χρησιμοποιώντας το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης, ενώ το πακέτο στάθμευσης νέας γενιάς υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια προβολή 360 μοιρών περιμετρικά του οχήματος, με τρισδιάστατες εικόνες.

 

Σε κάθε περίπτωση, η νέα A-Class είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, για να μπορεί να παρακολουθεί την προσοχή σου στο δρόμο, τις προθέσεις σου και τις συνθήκες οδήγησης έτσι ώστε να σε ενημερώνει για τυχόν κινδύνους ή να επεμβαίνει για να σε προστατεύσει όταν χρειαστεί.

 

Υψηλή απόδοση μέσω της βιωσιμότητας

Η υψηλή απόδοση, η οικονομία καυσίμου και η προστασία του περιβάλλοντος ήταν ανέκαθεν ανάμεσα στις προτεραιότητες της Mercedes-Benz. Η βελτιωμένη γκάμα κινητήρων της νέας A-Class συνδυάζει πλούσια ισχύ με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και λιγότερους ρύπους CO2. Η γκάμα βενζινοκινητήρων έχει εξηλεκτριστεί στο σύνολό της και περιλαμβάνει τετρακύλινδρα, ήπια υβριδικά σύνολα που διατίθενται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων.

Όλοι οι κινητήρες βενζίνης διαθέτουν πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που προσφέρει επιπλέον ισχύ 14 ίππων. Στην περίπτωση της Α 200 για παράδειγμα, στην ισχύ των 163 ίππων του βενζινοκινητήρα προστίθενται ακόμη 14 hp από το υβριδικό σύστημα, ενώ η αντίστοιχη απόδοση στην Α 220 είναι 190+13 hp και στην Α 250 224+13 hp!

Η πλέον εξηλεκτρισμένη έκδοση της A-Class είναι βέβαια η Α 250 e Plug-in Hybrid. Ο κινητήρας βενζίνης συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μεγαλύτερη μπαταρία 15,6 kWh, η οποία φορτίζεται τόσο εν κινήσει, όσο και εξωτερικά, σε οικιακή πρίζα ή δημόσιο φορτιστή. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 218 ίππους και η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,0-0,8 l/100 km.

Χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία, η Α 250 e PHEV μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως 83 km, καλύπτοντας έτσι τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης πολύ οικονομικά και χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον κατά την κίνηση. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής της νέας A-Class με το αναβαθμισμένο σύστημα φόρτισης συνεχούς ρεύματος ισχύος έως 22 kW, χάρη στο οποίο η μπαταρία μπορεί να φτάσει από 10% έως 80% σε περίπου 25 λεπτά.

Η νέα A-Class είναι διαθέσιμη και σε έκδοση diesel, την Α 220 d με απόδοση 190 ίππων. Για τους πιο απαιτητικούς στον τομέα των επιδόσεων, στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται οι σπορ εκδόσεις AMG 35 και AMG 45 S με κινητήρια σύνολα 306+13 PS και 421 PS αντίστοιχα.

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz A-Class. Ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα ηγέτη, που υπερέχει σε τεχνολογία, απόδοση και αισθητική, έτσι ώστε με κάθε του πτυχή και σού προσφέρει μια μοναδική για την κατηγορία εμπειρία άνεσης, πολυτέλειας, ασφάλειας και οδήγησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!