MINI Clubman Final Edition: Η τελευταία του είδους

Το MINI Clubaman αποκτά μια νέα ειδική έκδοση με αναφορές στο παρελθόν του.

MINI Clubman Final Edition: Η τελευταία του είδους

Το MINI Clubaman αποκτά μια νέα ειδική έκδοση με αναφορές στο παρελθόν του.

Μια νέα έκδοση, Clubman Final Edition, περιορισμένης παραγωγής, μόλις 1.969 αντιτύπων παγκοσμίως, παρουσίασε η MINI για το πιο πρακτικό μοντέλο της. Ένα μοντέλο αναμφίβολα ξεχωριστό, που συνδυάζει σε ένα αμάξωμα στοιχεία από περισσότερες κατηγορίες, προσφέροντας ευρυχωρία, χρηστικότητα και στιλ MINI.

Μοιάζει με υβρίδιο hatchback με station wagon, που η ίδια η MNI αποκαλεί shooting brake. Στην τρίτη γενιά του, που βρίσκεται στην αγορά από το 2015, το Clubman μεγάλωσε, φτάνοντας τα 4,25 μέτρα, με το μεγαλύτερο επίσης μεταξόνιο να συμβάλει στην καλύτερη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου, που μεταφράζεται σε βελτιωμένη ευρυχωρία.

Με 6 πόρτες είναι αναμφίβολα μοναδικό, όχι μόνο αισθητικά, αλλά και σε επίπεδο χρηστικότητας. Οι δύο πίσω πόρτες του χώρου αποσκευών ανοίγουν στο πλάι, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση. Ο όγκος του φτάνει στην καλύτερη διαμόρφωση τα 1.250 λίτρα, κάνοντας το μικρό της ΜΙΝΙ, μεταφορέα υψηλού επιπέδου.

Η έκδοση Final Edition κάνει μνεία στη χρονιά κατά την οποία δημιουργήθηκε το θρυλικό Mini Clubman και συνδυάζει την ιδιαίτερη παράδοση της μάρκας με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία και ισχυρά χαρακτηριστικά.

Εξωτερικά…

Το MINI Cooper S Clubman Final Edition των 178 ίππων προσφέρεται στα χρώματα Nanuq White, Enigmatic Black και Melting Silver ενώ διατίθεται ως Cooper, Cooper S, στις αντίστοιχες diesel παραλλαγές ή με τετρακίνηση. Με χαρισματικές λεπτομέρειες στο χρώμα Shimmer Copper, η limited edition παραπέμπει στην ιστορία σχεδίασης του μοντέλου.

Τα πλαίσια και το πρώτο από τα τρία τμήματα της εγκάρσιας μπάρας της μάσκας είναι βαμμένα στο λαμπερό χρώμα της έκδοσης, όπως και το τυπικό για το μοντέλο γραφικό «S» του MINI Cooper S και τα πλαϊνά διακοσμητικά. Το γραφικό μοτίβο στις ζάντες ελαφρού κράματος των 18 ιντσών με σχέδιο Final Edition Spoke δύο τόνων, φέρει σκούρα επίστρωση διάφανου βερνικιού που θυμίζει χαλκό, προσδίδοντας στην απόχρωση μία κομψή λάμψη και βάθος.

Στην κάτω περιοχή των πλαϊνών θυρών, οι χαρακτηριστικές για το MINI στενές γραμμές τονίζουν το επίμηκες αμάξωμα της εμβληματικής φιλοσοφίας shooting-brake. Βρίσκονται επίσης στο καπό στην πλευρά του συνοδηγού και στη δεξιά πλευρά της διαιρούμενης πίσω πόρτας. Εκεί η επιγραφή «Final Edition» δηλώνει την ταυτότητα της έκδοσης, όπως και το σήμα «1 of 1969» στο πλάι της τρίτης κολόνας.

Εσωτερικά…

Οι επενδύσεις των μαρσπιέ των θυρών με την ειδική για την έκδοση επιγραφή «Final Edition», η οποία κοσμεί επίσης την κάτω ακτίνα του άνετου σπορ δερμάτινου τιμονιού με επένδυση Nappa, συνθέτουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην ειδική έκδοση. Τα αναπαυτικά, σπορ δερμάτινα καθίσματα MINI Yours με ρυθμιζόμενη στήριξη μηρών και ραμμένο το σήμα της έκδοσης υιοθετούν φινίρισμα Dark Maroon.

Το πρώτο πράγμα που μαγνητίζει το βλέμμα από τον κεντρικό πίνακα οργάνων είναι η σκούρα επένδυση του ταμπλό, η οποία πλαισιώνεται από εναρμονισμένες διακοσμητικές ρίγες σε λαμπερό ματ Sage Green Dark και στο ειδικό για την έκδοση Shimmer Copper. Στην πλευρά του συνοδηγού, ένα σήμα «1 of 1969» στην επένδυση είναι ένα ακόμα στοιχείο αποκλειστικότητας της ειδικής έκδοσης MINI Clubman Final Edition. Ένα σήμα με το ίδιο μοτίβο βρίσκεται επίσης στα πατάκια του, ενώ το σχετικό γραφικό απαντάται και το κάλυμμα του κλειδιού του MINI Clubman Final Edition

Ο βασικός εξοπλισμός Connected Media περιλαμβάνει μια οθόνη αφής 8,8 ιντσών στο κεντρικό όργανο, την ψηφιακή υπηρεσία MINI Online, τις υπηρεσίες Remote Services και την ενσωμάτωση smartphone για τη χρήση του Apple CarPlay και άλλων εφαρμογών μέσω του ίδιου του συστήματος ελέγχου του οχήματος. Η τελευταία γενιά του συστήματος ελέγχου MINI βελτιστοποιεί τις επιλογές για γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, του ηχοσυστήματος, της επικοινωνίας, της πλοήγησης και των εφαρμογών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!