Volkswagen ID.2all: Το ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ

Ένα μικρό, εισαγωγικό μοντέλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών, με τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από τα 25.000 ευρώ παρουσίασε η Volkswagen.

Volkswagen ID.2all: Το ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ

Ένα μικρό, εισαγωγικό μοντέλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών, με τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από τα 25.000 ευρώ παρουσίασε η Volkswagen.

Σε μορφή concept, το Volkswagen ID.2all αποτελεί μια προεπισκόπηση των νέων προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Η τιμή του αναμένεται να είναι κάτω από τα 25.000 ευρώ, ωστόσο, στην αγορά θα παρουσιαστεί το 2025. Το ID.2all είναι το ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει η γερμανική φίρμα και θα παρουσιάσει μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το ID.2all θα είναι εξίσου ευρύχωρο με το Golf, αλλά προσιτό όσο ένα Polo. Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιείται η πιο πρόσφατη εξέλιξη της πλατφόρμας MEB για ηλεκτρικά, που θα επιτρέπει στο μικρότερο μοντέλο της οικογένειας ID να έχει τη μετάδοση στους εμπρός τροχούς.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 4,050 μ. πλάτος 1,812 μ. και ύψος 1,530 μ., με το μεταξόνιό του να αγγίζει τα 2,600 μ. Αν και είναι πιο μικρό σε συνολικό μήκος από ένα σημερινό Golf, έχει παρόμοιο μεταξόνιο, που μεταφράζεται σε αξιοσημείωτη ευρυχωρία, τόσο για τους επιβαίνοντες, όσο και για τις αποσκευές τους, με όγκο 490 λίτρα ή 1.330 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το πρωτότυπο μοντέλο εφοδιάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 166 kW (226 ίππων), που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 160 χλμ./ώρα, με την αυτονομία να αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον WLTP.

Αισθητικά το concept εισάγει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volkswagen. Η τρίτη κολόνα αντλεί έμπνευση από το Golf πρώτης γενιάς, με τους σχεδιαστές να τονίζουν το προφίλ με απλές γραμμές που αγκαλιάζουν τις γυάλινες επιφάνειες.

Εμπρός, η εικόνα είναι πιο γνώριμη, αποτελώντας εξέλιξη της φιλοσοφίας της εταιρείας, με μια φωτεινή γραμμή να συνδέει τα φωτιστικά σώματα LED με το λεπτό σχήμα. Ανάλογα πίσω, τα απλά φωτιστικά σώματα «κόβουν» από τον όγκο της μεγάλης πόρτας του χώρου αποσκευών, με το μαύρο diffuser στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα να ολοκληρώνει την εικόνα.

Νέα είναι η σχεδιαστική προσέγγιση στο εσωτερικό. Κυριαρχεί η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, με διαγώνιο 12,9 ίντσες. Κάτω από αυτήν είναι ένα νέο φωτιζόμενο πάνελ διαχείρισης των επιμέρους λειτουργιών, ενώ στη βάση της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται ένα επιπλέον περιστροφικό χειριστήριο για τον έλεγχο του μενού.

Το τιμόνι επίσης είναι νέο, με δύο βασικά χειριστήρια σε κάθε ακτίνα του, με πιο απλή προσέγγιση για τον έλεγχο. Το Volkswagen ID.2all θα είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, με τιμή που αναμένεται κάτω από τα 25.000 ευρώ, αλλά δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο, αφού ο προγραμματισμός της εταιρείας το φέρνει στην αγορά μέσα στο 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!