5 πράγματα που κάνουν απολαυστικό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν είναι απλώς μια μόδα, αλλά μια τάση, με μεγάλη δυναμική και πλέον αποτελούν μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς. Δείτε 5 χρήσιμα tips για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

5 πράγματα που κάνουν απολαυστικό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν είναι απλώς μια μόδα, αλλά μια τάση, με μεγάλη δυναμική και πλέον αποτελούν μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς. Δείτε 5 χρήσιμα tips για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Η νέα τάση στην αυτοκίνηση είναι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι πανευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων, όπου τα ηλεκτρικά ξεπέρασαν σε ταξινομήσεις τα diesel, έχοντας συνέχεια ανοδική πορεία. Η αδιάληπτη εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τα καθιστά όλο και πιο αποτελεσματικά και παράλληλα πιο ελκυστικά.

Προάγουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο οδήγησης, που αφήνει πίσω τα αυτοκίνητα με τους θορυβώδεις, λαίμαργους σε κατανάλωση και ρυπογόνους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι μηδενικοί, όπως και τα επίπεδα θορύβου από τον κινητήρα.

1. Στιλ και φιλικότητα προς το περιβάλλον
Πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού μοντέλου, όπως το Fiat 500e που ταιριάζει… γάντι στα στενά της πόλης, αφήνεις την ένταση πίσω, απολαμβάνοντας την αγχολυτική λειτουργία του, που πηγάζει και από την απόλυτη ησυχία που προσφέρει στην όμορφη, μοντέρνα και πρακτική καμπίνα του.

Οι μηδενικοί ρύποι και τα μηδενικά επίπεδα θορύβου συνδυάζονται με το απαράμιλλο στιλ που προσφέρει το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης και σε κάνει να ξεχωρίζεις, απολαμβάνοντας το συναρπαστικό τρόπο οδήγησης που προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Εναλλακτικά, αν οι αποδράσεις εκτός του αστικού ιστού είναι στο ρεπερτόριό σου, τότε, το νέο Jeep Avenger, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας είναι το αυτοκίνητο που αναζητάς και σου ταιριάζει.

Διατηρώντας αναλλοίωτο το DNA που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Jeep, το νέο Avenger, έρχεται να προσθέσει μια άλλη διάσταση. Γίνεται ένα με το περιβάλλον, αφού δεν θα διστάσει να πάει οπουδήποτε του ζητήσεις, κάνοντας τα πάντα με τη χαρακτηριστική αποτελεσματικότητα που μόνο τα μοντέλα της Jeep είναι ικανά να κάνουν, αλλά και με απόλυτο σεβασμό, χωρίς να ρυπαίνει.

Jeep Avenger

2. Αυξημένη πρακτικότητα
Πέρα όμως από την ελευθερία που προσφέρει το Jeep Avenger με το ευρύ πεδίο δράσης, έχει και αυξημένη πρακτικότητα. Η διαχείριση των χώρων σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι καλύτερη από αυτή σε ένα άλλο με θερμικό κινητήρα, αφού η διαμόρφωση του πατώματος είναι επίπεδη, χωρίς τούνελ μετάδοσης, γεγονός που απελευθερώνει περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβαινόντων και όχι μόνο.

Επιπλέον, τόσο το Jeep Avenger, όσο και το μικρό… στο μάτι Fiat 500e, έχουν πληθώρα θηκών στο εσωτερικό τους, για μικρότερα ή μεγαλύτερα αντικείμενα της καθημερινότητας. Μπορείτε να φορτίσετε επαγωγικά το smprthphone σας, χωρίς τη χρήση καλωδίων και να το συνδέσετε ασύρματα με το σύστημα πολυμέσων, για έχετε διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες σας στην μεγάλη οθόνη τους.

Fiat 500e

3. Μέγιστη άνεση και ασφάλεια…
Η άνεση που προσφέρουν στην καθημερινότητα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα καθιστά ιδανικούς συντρόφους. Η ησυχία τα χαρακτηρίζει, αλλά και ο άμεσος τρόπος που επιταχύνουν, αλλά και ελίσσονται στα στενά της πόλης. Φρενάρουν με τη… σκέψη και επιταχύνουν μόλις αγγίξεις το δεξί πεντάλ, κάνοντας την οδήγηση απολαυστική και δίχως άλλο… παιχνιδάκι.

Προς την ίδια κατεύθυνση, που αφορά την άνεση, κινούνται και οι ευκολίες που προσφέρει το Fiat 500e στον εξοπλισμό του. Για παράδειγμα τη δυνατότητα προγραμματισμού του κλιματισμού στην επιθυμητή θερμοκρασία και την επιλεγμένη από εσάς ώρα, έτσι ώστε να βρείτε το αυτοκίνητό σας στην ιδανική θερμοκρασία όταν θα το χρησιμοποιήσετε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με γνώμονα την άνεση στο ταξίδι, το cruise control διατηρεί την επιλεγμένη από τον οδηγό ταχύτητα, χωρίς να απαιτείται να πατάει το γκάζι. Η ασφάλεια είναι ψηλά στην ιεραρχία της Fiat, με το 500e να εξοπλίζεται με σύστημα αποφυγής σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο μέσω ραντάρ και αισθητήρων αναγνωρίζει όχημα, πεζό ή ποδηλάτη και όταν διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, ειδοποιεί τον οδηγό με οπτικό και ηχητικό σήμα και αν αυτός δεν ανταποκριθεί φρενάρει μόνο του. Επίσης, διαβάζει τις λωρίδες κυκλοφορίας και διατηρεί το αυτοκίνητο εντός αυτών, ενώ αν αναγνωρίσει μέσω αισθητήρων κόπωση στον οδηγό, τον ενημερώνει να κάνει στάση.

4. Μέγιστη οικονομία φόρτισης
Η αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων έχει ανέβει σε ικανοποιητικά επίπεδα, που τα καθιστά απόλυτα χρηστικά στην καθημερινότητα. Το Jeep Avenger αναμένεται να μπορεί να καλύψει περισσότερα από 550 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση, ενώ το Fiat 500e αγγίζει και τα 460 χιλιόμετρα σε συνδυασμό με τη μεγάλη μπαταρία.

Ωστόσο, ένα σημαντικό θέμα στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι φόρτιση της μπαταρίας. Μια ευκολία που προσφέρει και το κάνει πιο οικονομικό, όσον αφορά το κόστος, είναι ο προγραμματισμός της έναρξης και διάρκειας φόρτισης. Μέσω του συστήματος Uconnect που διαθέτει στον εξοπλισμό του το Fiat 500e ή μέσω της ειδικής εφαρμογής στο smartphone, μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα εκκίνησης της φόρτισης του αυτοκινήτου, που μπορεί να είναι ιδανικά μέσα στις ώρες που είναι διαθέσιμο το νυχτερινό και πιο οικονομικό τιμολόγιο.

Fiat 500e

5. Μέγιστη αποδοτικότητα
Ο τρόπος οδήγησης είναι αυτός που διαμορφώνει ως ένα βαθμό και την κατανάλωση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ωστόσο, εξοπλίζονται με σύγχρονη τεχνολογία που εστιάζει στη μείωση της κατανάλωσης και επί της ουσίας στην ανάκτηση ενέργειας, που είναι σημαντική για την επίτευξη περισσότερων  χιλιομέτρων και κατά συνέπεια, αύξηση της αυτονομίας.

Έτσι, τόσο το Fiat 500e, όσο και το Jeep Avenger, διαθέτουν λειτουργία one-pedal, που επιτρέπει στον οδηγό να κινείται χρησιμοποιώντας μόνο το δεξί πεντάλ, τόσο για την επιτάχυνση, όσο και για την επιβράδυνση. Πιέζοντας το γκάζι τα ηλεκτρικά μοντέλα επιταχύνουν, ενώ μόλις ο οδηγός τραβήξει το πόδι του από αυτό, τότε το αυτοκίνητο επιβραδύνει, ανακτώντας ενέργεια, αφού μετατρέπει την κινητική σε ηλεκτρική, επαναφορτίζοντας την μπαταρία.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης ανάκτησης ενέργειας, για πιο έντονη και αποτελεσματική λειτουργία, που στέλνει περισσότερη ενέργεια στην μπαταρία, ενώ φρενάρει πιο δυνατά το αυτοκίνητο, μέχρι και την πλήρη ακινησία., χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση φρένου.

Jeep Avenger
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!