Το Opel Astra αμιγώς ηλεκτρικό για πρώτη φορά

Το Opel Astra Electric ολοκληρώνει την πλούσια γκάμα του γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου, που διατίθεται επίσης σε και εκδόσεις βενζίνης, diesel και Plug-in υβριδικές.

Το Opel Astra αμιγώς ηλεκτρικό για πρώτη φορά

Το Opel Astra Electric ολοκληρώνει την πλούσια γκάμα του γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου, που διατίθεται επίσης σε και εκδόσεις βενζίνης, diesel και Plug-in υβριδικές.

Η Opel παρουσίασε το νέο Astra Electric, του σημαντικού στη γκάμα της μοντέλου, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο με πλήρη γκάμα κινητήριων εκδόσεων, που το καθιστά πιο ολοκληρωμένο και ελκυστικό. Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Astra ευρείας παραγωγής, το οποίο θα σταθεί δίπλα στις εκδόσεις βενζίνης diesel και Plug-in υβριδικές εκδόσεις του γερμανικού μικρομεσαίου μονυέλου.

Η απόδοση του Opel Astra Electric είναι 115 kW (156 ίπποι) και 270 Nm ροπής, που είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα του δεξιού πεντάλ, όπως συμβαίνει σε όλα τα ηλεκτρικά. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται, για λόγους αποδοτικότητας, στα 170 χλμ./ώρα. Διαθέσιμα είναι τρία προγράμματα οδήγησης, Eco, Normal και Sport, για την καλύτερη διαχείριση και απόδοση του συνόλου.

Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου 54 kWh και βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από εμπρός και πίσω καθίσματα, με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση των χώρων. Τόσο για τους επιβαίνοντες, όσο και για τις αποσκευές τους, ενώ διατηρείται και το κέντρο βάρους χαμηλά, για καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Η αυτονομία του ηλεκτρικού Astra αγγίζει τα 416 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 14,9 kWh, τιμή αρκετά χαμηλή, που του επιτρέπει να καλύπτει πολλά χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση. Η ταχεία φόρτιση 100 kW που διαθέτει το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο, του επιτρέπει να ανακτήσει ενέργεια μέχρι 80% σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Η καλή διαχείριση των χώρων με σωστή τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα, έχει ως αποτέλεσμα το Astra Sports Tourer Electric να προσφέρει 516 λίτρα χώρου αποσκευών σε κανονικές συνθήκες ή με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες 1.553 λίτρα. Αυτή η τιμή είναι ίδια ακριβώς με αυτή που έχει η Plug-in υβριδική έκδοση.

Κατά τα λοιπά, το ηλεκτρικό Astra εξοπλίζεται με ανατομικά και εργονομικά, βραβευμένα καθίσματα που προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης. Η οθόνη pure panel των 10 ιντσών δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, ενώ ίδιου μεγέθους είναι και η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων, που προβάλουν επιπλέον των γνωστών πληροφοριών και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!