Porsche 718 Boxster και Cayman Style Edition: Με στιλ και άποψη

Φρέσκα χρώματα και πακέτα αρμονικών αντιθέσεων χαρακτηρίζουν τις νέες εκδόσεις Porsche 718 Boxster και Cayman με το επίθεμα Style Edition.

Porsche 718 Boxster και Cayman Style Edition: Με στιλ και άποψη

Φρέσκα χρώματα και πακέτα αρμονικών αντιθέσεων χαρακτηρίζουν τις νέες εκδόσεις Porsche 718 Boxster και Cayman με το επίθεμα Style Edition.

Η σπορ διάσταση των 718 Boxster και 718 Cayman δεν είναι η μοναδική και σίγουρα δεν απευθύνονται μόνο σε σκληροπυρηνικούς, λάτρεις της οδήγησης. Έχουν δίχως άλλο ένα ευρύ κοινό, που έχει και το στιλ ψηλά στις προτεραιότητές του, με την Porsche να το γνωρίζει καλά αυτό και να εμπλουτίζει τη γκάμα της με μια νέα έκδοση Style Edition, που υποστηρίζει με ακρίβεια το όνομά της.

Ένα νέο χρώμα είναι πλέον διαθέσιμο, το Ruby Star Neo, το οποίο αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία του Ruby Star της θρυλικής Porsche 911 Carrera RS της 964 γενιάς. Ωστόσο, οι χρωματική παλέτα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την απόχρωση, αφού υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις τη νέα Style Edition και σε άλλο χρώμα.

Ακόμα και έτσι, οι αλλαγές που συνοδεύουν τη νέα έκδοση και την κάνουν ξεχωριστή είναι οι ζάντες 20 ιντσών 718 Spyder, σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με έγχρωμο λογότυπο της γερμανικής φίρμας. Επίσης, οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι σε μαύρο χρώμα, ενώ αναγράφεται το όνομα της Porsche σε γυαλιστερό ασημί χρώμα στο πίσω μέρος. Στην 718 Boxster Style Edition, η ανάγλυφη επιγραφή «Boxster» πάνω από τα πλευρικά παράθυρα έχει προστεθεί στη μαλακή οροφή.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο πακέτων αντίθεσης 718 Style Edition χωρίς επιπλέον χρέωση, το ένα σε μαύρο και το άλλο σε λευκό χρώμα. Αμφότερα περιλαμβάνουν διακοσμητικές λωρίδες στο εμπρός καπό και διακοσμητικά γράμματα «Porsche» στο πλάι, καθώς και λευκά γυαλιστερά γράμματα για τους τροχούς και τις ονομασίες των μοντέλων στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό οι εκδόσεις Style Edition περιλαμβάνουν πακέτο με δέρμα, σε μαύρο χρώμα, με ραφές αντίθεσης σε λευκό της κιμωλίας, φωτιζόμενα μαρσπιέ στις πόρτες σε ανοξείδωτο ατσάλι και το λογότυπο της Porsche ραμμένο στα προσκέφαλα.

Ο εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στάνταρ στις 718 Boxster και 718 Cayman Style Edition είναι πλούσιος και διαθέτει μεταξύ άλλων: Φώτα BiXenon, με φώτα ημέρας LED, ParkAssist εμπρός και πίσω, μαζί με κάμερα οπισθοπορείας, Apple CarPlay, cruise control εξωτερικοί και εσωτερικοί καθρέπτες φωτοθερμικοί, αισθητήρα βροχής, θερμαινόμενο τιμόνι, πατάκια με ραφές αντίθεσης. Σε κάθε περίπτωση η λίστα του έξτρα εξοπλισμού είναι ατελείωτη και διαθέσιμη για όσους θέλουν να κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστές τις Porsche τους.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, οι Porsche 718 Boxster και Cayman Style Edition, δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους. Βασίζονται στις εισαγωγικές εκδόσεις των μοντέλων και έχουν το γνωστό 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα στο πίσω μέρος. Αποδίδουν 300 ίππους και 380 Nm ροπής, ενώ για τη μεταφορά της δύναμης φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο (στάνταρ) 6 σχέσεων. Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,1 δλ. ενώ σε συνδυασμό με το αυτόματο 7άρι PDK ο χρόνος πέφτει στα 4,7 δευτερόλεπτα. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το κιβώτιο ταχυτήτων η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!