Η Squalo GTO Engineering μας ανοίγει την καρδιά της

Η GTO Engineering δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον 4λιτρο V12 κινητήρα που φωλιάζει κάτω από το καπό του μοναδικού μοντέλου που έχει ως πηγή έμπνευσης τη θρυλική Ferrari 250 GTO

Η Squalo GTO Engineering μας ανοίγει την καρδιά της

Η GTO Engineering δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον 4λιτρο V12 κινητήρα που φωλιάζει κάτω από το καπό του μοναδικού μοντέλου που έχει ως πηγή έμπνευσης τη θρυλική Ferrari 250 GTO

Η GTO Engineering είναι μια βρετανική εταιρεία η οποία από το 1991 ειδικεύεται στην ανακατασκευή και επισκευή μοντέλων της Ferrari. Άρα δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα μοντέλο εμπνευσμένο από την εμβληματική 250 GTO του 1962.

Παρά τις ομοιότητες που έχει η Squalo με το θρυλικό μοντέλο της Ferrari, η GTO Engineering επισημαίνει ότι στην πράξη δεν έχουν καμία σχέση. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από το… μηδέν, μαζί με τον εντελώς νέο κινητήρα της. Πρόκειται για ένα χειροποίητο ατμοσφαιρικό σύνολο χωρητικότητας 4,0 λίτρων με 12 κυλίνδρους και τέσσερις εκκεντροφόρους.

Εκρηκτική…

Αποδίδει 466 ίππους και έχει εύρος περιστροφής που αγγίζει τις 10.000 σ.α.λ., ενώ ζυγίζει μόλις 165 κιλά. Όπως και ο V12 των κλασικών Ferrari, θα διαθέτει καρμπιρατέρ αντί ένα σύγχρονο σύστημα ψεκασμού. Για την μετάδοση θα φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος πιο χαμηλά και πιο πίσω, σε σχέση με την 250 GTO, για καλύτερη κατανομή βάρους.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η κατανομή βάρους ανάμεσα στο εμπρός και πίσω άξονα θα είναι 55/45 με το βελόνα της ζυγαριάς να σταματά κάτω από τα 1.000 κιλά, όσον αφορά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Στο δρόμο το 2023

Οι τρεις εισαγωγές αέρα εμπρός από το καπό, οι τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων και οι επιθετικές λεπτομέρειες της σχεδίασης, παραπέμπουν στη Ferrari. Ωστόσο, κάποιες ξεχωριστές πινελιές, όπως τα φώτα LED και οι ειδικής σχεδίασης τροχοί 18 ιντσών, δίνουν μια πιο σύγχρονη νότα στο αυτοκίνητο.

Η GTO Engineering έχει λάβει ήδη παραγγελίες για τη Squalo, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το 2023. Η τελική τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θα είναι αρκετά πιο χαμηλή από αυτή της αυθεντικής Ferrari 250 GTO, της οποίας ένα αντίτυπο είχε αγγίξει τα 60 εκατομμύρια σε μια δημοπρασία που έγινε το 2018.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!