Όταν το κλασικό Mini συναντά τους ενισχυτές της Marshall

H David Brown Automotive παρουσίασε μια καινούργια, περιορισμένη έκδοση του κλασικού Mini, την οποία έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία ηχητικών συστημάτων Marshall Amplification.

Όταν το κλασικό Mini συναντά τους ενισχυτές της Marshall

H David Brown Automotive παρουσίασε μια καινούργια, περιορισμένη έκδοση του κλασικού Mini, την οποία έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία ηχητικών συστημάτων Marshall Amplification.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο David Brown το 2013 παρουσίασε μια καινούργια, περιορισμένη έκδοση του κλασικού Mini, με σύγχρονο εξοπλισμό, μοναδική αισθητική και ηχοσύστημα που είναι εμπνευσμένο από την Marshall Amplification, εταιρεία που φημίζεται για τους ενισχυτές ηλεκτρικής κιθάρας που παράγει. H Marshall εορτάζει φέτος τα 60 της χρόνια και η David Brown Automotive (DBA) παρουσίασε αυτή την περιορισμένη σε 60 αντίτυπα έκδοση Mini Remastered για να μνημονεύσει το γεγονός.

Η έμπνευση από την Marshall είναι ξεκάθαρη με την πρώτη ματιά. Το αυτοκίνητο έρχεται σε έναν αποκλειστικό χρωματισμό σκούρου χρωμίου με χρυσαφί λεπτομέρειες (όπως δαγκάνες φρένων), που του προσδίδουν Rock ‘n’ Roll αέρα. Ο David Brown έχει προσδώσει στο αυτοκίνητο μια χρυσαφί εμπρός γρίλια που θυμίζει τους εμβληματικούς ενισχυτές της Marshall.

To ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό, καθώς λεπτομέρειες του πίνακα οργάνων και τα πεντάλ έχουν χρυσό χρώμα με σκαλισμένα επάνω τους τα σύμβολα play, pause και αλλαγής τραγουδιού για το γκάζι, το φρένο και το συμπλέκτη, αντίστοιχα. Η ίδια απόχρωση χρησιμοποιείται για λεπτές ρίγες και τις κλωστές της δερμάτινης επένδυσης. Τα καθίσματα παρουσιάζουν το λογότυπο της Marshall με χρυσή ραφή.

Το αποκορύφωμα είναι ο χώρος αποσκευών, που είναι σχεδιασμένος για να δέχεται έναν combo ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας Marshall DSL1, ο οποίος γλιστράει προς τα έξω και είναι συνδεδεμένος με ανεξάρτητη πηγή ρεύματος. Με αυτό τον τρόπο έτοιμος να συνδεθεί με την κιθάρα και να “παίξει” σε οποιαδήποτε απρόσμενη στιγμή έμπνευσης ενός καινούργιου riff. Μέρος των αναβαθμίσεων αποτελεί και ένα νέα ηχοσύστημα το οποίο σχεδίασαν οι τεχνικοί της Marshall.

Όπως συμβαίνει και με άλλα μοντέλα Mini Remastered, η βάση της νέας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής θα είναι ένα πλήρως ανακατασκευασμένο κλασικό Mini υψηλών επιδόσεων, με ενισχυμένο αμάξωμα διακριτικά τροποποιημένο εξωτερικό και πιο πολυτελή καμπίνα επιβατών. Η DBA εκμοντερνίζει κάθε αυτοκίνητο με την προσθήκη μιας οθόνης αφής infotainment, οπτικά σώματα LED, ηλεκτρικά παράθυρα και εκκίνηση χωρίς κλειδί, με σκοπό να κάνει το μικροσκοπικό, προσθιοκίνητο αυτοκίνητο πιο εύκολο στη χρήση. Χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο κινητήρας 1.330 κ.εκ. σειράς Α σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Το Mini Remastered Marshall Edition είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία. Μόλις 60 αντίτυπα (τόσο δεξιοτίμονα όσο και με το τιμόνι αριστερά) θα παραχθούν. Για κάθε μονάδα που πωλείται, η DBA και η Marshall θα κάνουν μια δωρεά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Music Trust Venue, το οποίο υποστηρίζει συναυλιακούς χώρους της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής της Μ. Βρετανίας σε μια προσπάθεια να την αναζωογονήσει έπειτα από τα πλήγματα την πανδημία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!