Ανανεώθηκαν τα SEAT Ibiza και Arona

Με πιο φρέσκια εμφάνιση, εκσυγχρονισμένη τεχνολογία και αναβαθμισμένη ποιότητα, έρχονται τα «μικρά» της SEAT

Ανανεώθηκαν τα SEAT Ibiza και Arona

Με πιο φρέσκια εμφάνιση, εκσυγχρονισμένη τεχνολογία και αναβαθμισμένη ποιότητα, έρχονται τα «μικρά» της SEAT

Η SEAT προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις ανανέωσης προκειμένου να διατηρήσει επίκαιρα και ανταγωνιστικά τα Ibiza και Arona. Αισθητικά οι αλλαγές εστιάζονται, στα νέα τεχνολογίας φωτιστικά σώματα 100% LED με λειτουργία ημέρας και στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Το Arona πλέον να έχει τους προβολείς ομίχλης πιο ψηλά και κάτω από τα φώτα, ενισχύοντας έτσι τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται νέα γραμματοσειρά για το όνομα των μοντέλων. Νέο, σε ματ απόχρωση, είναι και το σήμα της εταιρείας. Νέας σχεδίασης είναι επίσης και οι πίσω προφυλακτήρες, με αυτούς του Arona να φιλοξενούν και ένα ψευδο-diffuser. Επιπλέον και τα δύο μοντέλα προσφέρονται με μια νέα σειρά τροχών αλουμινίου.

Φωτογραφίες SEAT Ibiza

Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η οθόνη. Η τελευταία ανέβηκε πιο ψηλά στην κορυφή του ταμπλό, για καλύτερη εργονομία και πιο άμεση επαφή με τα μάτια του οδηγού. Τώρα είναι κατά 20% μεγαλύτερη, σε σχέση με αυτή που αντικαθιστά. Οι διαστάσεις είναι 8,2 ή 9,2 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση.

Αναβαθμισμένο είναι και σύστημα πολυμέσων με καλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και φωνητικές εντολές. Επίσης, πιο καλή είναι η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, με τα πλαστικά στο άνω μέρος του ταμπλό να είναι πλέον μαλακά.

Φωτογραφίες SEAT Arona

Με πλούσια γκάμα κινητήρων

Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων δεν υπάρχουν αλλαγές, με το Ibiza να εφοδιάζεται με έξι σύνολα. Πέντε βενζίνης, απόδοσης από 80 έως 150 ίππους και ένα CNG φυσικού αερίου 90 ίππων και 160 Nm ροπής. Αυτά συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η βασική έκδοση «φοράει» τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό MPI 80 ίππων και 93 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Πιο πάνω υπάρχουν τρία σύνολα άμεσου ψεκασμού 1.0 EcoTSI. Στην κορυφή είναι ο μεγάλος 4κύλινδρος 1.5 EcoTSI, με 150 ίππους και 250 Nm ροπής.

Φωτογραφίες SEAT Arona

Η απόδοση της βασικής έκδοσης το 1.0 EcoTSI είναι 95 ίπποι και 175 Nm με το κιβώτιο σε αυτή την περίπτωση να είναι χειροκίνητο με πέντε σχέσεις. Στην ισχυρότερη εκδοχή του αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων. Ίδιοι είναι οι κινητήρες και στο Arona, πλην της βασικής έκδοσης με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα MPI.

Υψηλά επίπεδα ασφάλειας

Αναβαθμισμένος είναι και εξοπλισμός συστημάτων ασφάλειας. Αυτός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control (ACC), Front Assist και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Στοιχεία ημιαυτόνομης οδήγησης προσφέρουν τα συστήματα παρακολούθησης της κίνησης και διατήρηση της ταχύτητας ανάλογα με τις συνθήκες.

Επιπλέον, το σύστημα Lane Assist διατηρεί το όχημα ανάμεσα στις λωρίδες. Επιπλέον, το Traffic Sign Recognition αναγνωρίζει τα σήματα του ΚΟΚ, ενημερώνοντας τον οδηγό για τα όρια. Ακόμα, διαθέτει το σύστημα Side Assist, το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση αλλαγής λωρίδας, για αυτοκίνητο που μπορεί να βρίσκεται στο «τυφλό» σημείο του εξωτερικού καθρέπτη.

Διαθέσιμα είναι και τα αυτόματα μεγάλα φώτα, που επιτρέπουν στο όχημα να κάνει εναλλαγή από μεσαία σε μεγάλα όταν κρίνεται απαραίτητο και από μεγάλα σε μικρά όταν αναγνωρίζει αυτοκίνητο στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας. Τέλος, όσον αφορά τις ευκολίες που προσφέρουν τα ανανεωμένα SEAT Ibiza και Arona, προσθέστε και το Park Assist, δηλαδή το αυτόματο παρκάρισμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!