Ανανέωση για το Suzuki Vitara, με νέο σύστημα infotainment

To Suzuki Vitara, το επιτυχημένο SUV της ιαπωνικής εταιρείας, θα λάβει μία ακόμη ανανέωση, με αισθητικές αλλαγές και καινούργιο σύστημα infotainment που διαθέτει οθόνη αφής 9”.

Ανανέωση για το Suzuki Vitara, με νέο σύστημα infotainment

To Suzuki Vitara, το επιτυχημένο SUV της ιαπωνικής εταιρείας, θα λάβει μία ακόμη ανανέωση, με αισθητικές αλλαγές και καινούργιο σύστημα infotainment που διαθέτει οθόνη αφής 9”.

Η Suzuki παρουσίασε μία ανανεωμένη έκδοση του Vitara, με ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και νέο σύστημα infotainment, μαζί με αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφάλειας για το μικρομεσαίο SUV. Δεν υπάρχουν μηχανικές αλλαγές αυτή τη φορά, με τις επιλογές υβριδικού και ήπια υβριδικού συστήματος κίνησης να μεταφέρονται από το απερχόμενο μοντέλο.

Η 4η γενιά του Suzuki Vitara είναι ήδη ένα μοντέλο δεκαετίας, αφού παρουσιάστηκε το 2014. Το μοντέλο έλαβε την πρώτη του ανανέωση το 2018, ενώ ακολούθησε η εισαγωγή ήπια υβριδικής τεχνολογίας το 2020 και η επιλογή ενός πλήρως υβριδικού συστήματος το 2022.

Η τελευταία αναβάθμιση επικεντρώνεται στην ανανέωση του εξωτερικού και στη βελτίωση της τεχνολογίας στην καμπίνα. Η Suzuki ελπίζει ότι αυτές οι αναβαθμίσεις θα διατηρήσουν το Vitara επίκαιρο στην αρκετά ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, τουλάχιστον για μερικά ακόμη χρόνια.

H ανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα διαθέτει πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, ενώ η γρίλια είναι μεγαλύτερη. Νέες αεροδυναμικά διαμορφωμένες ζάντες κάνουν τη διαφορά στο προφίλ, και θα προστεθούν δύο νέα χρώματα Titan Dark Gray Pearl Metallic και Sphere Blue Pearl, που συνδυάζονται με οροφή χρώματος Cosmic Black Pearl Metallic.

Στο εσωτερικό, ο αναλογικός πίνακας οργάνων παραμένει, ωστόσο η Suzuki προσέθεσε ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής 9”. Το σύστημα υποστηρίζει συνδεσιμότητα USB, Bluetooth και Wi-Fi και είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Προσθέτει επίσης απομακρυσμένη πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του οχήματος μέσω smartphone.

Tο Vitara διέθετε ήδη μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά η ανανεωμένη έκδοση αποκτά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει πλέον τη δεύτερη γενιά συστήματος υποβοήθησης πέδησης με διπλό αισθητήρα, σύστημα παρακολούθησης οδηγού, Adaptive Cruise Control, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και Lane Keeping Assist.

Οι επιλογές συστημάτων κίνησης παραμένουν αμετάβλητες, συμπεριλαμβανομένων των ήπια υβριδικών και υβριδικών μονάδων. Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων αποδίδει 129 ίππους με το σύστημα 48-Volt να προσθέτει άλλους 14 ίππους. Αυτή η διαμόρφωση συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που μπορεί να στείλει την ισχύ στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα AllGrip Select ΑWD της Suzuki.

Η άλλη επιλογή είναι το υβριδικό σύστημα με μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 140 Volt. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,5 λίτρων αποδίδει 102 ίππους και ο ηλεκτροκινητήρας προσθέτει άλλους 33 ίππους. Η συνδυασμένη ισχύς είναι 116 ίπποι, που μεταδίδονται στους τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Το νέο Suzuki Vitara αναμένεται να καταφθάσει στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες στις αρχές του καλοκαιριού.

Suzuki Vitara

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!