BMW Z4 M40i Pure Impulse: Για τους πιστούς στο μηχανικό κιβώτιο

Η κορυφαία έκδοση της BMW Z4 απέκτησε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στα πλαίσια της έκδοσης Pure Impulse.

BMW Z4 M40i Pure Impulse: Για τους πιστούς στο μηχανικό κιβώτιο

Η κορυφαία έκδοση της BMW Z4 απέκτησε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στα πλαίσια της έκδοσης Pure Impulse.

Το προσωνύμιο «απόλυτη μηχανή οδήγησης» της BMW μπορεί να έχει ενισχυθεί χάρη στο γεγονός ότι η Z4 M40i θα αποκτήσει επιτέλους μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων για το 2024. Η γερμανική εταιρεία έχει καθυστερήσει να δώσει στο roadster της ένα σύστημα τριών πεντάλ, με το αδελφό αυτοκίνητο Toyota Supra να αποκτά χειροκίνητο κιβώτιο το 2022.

Η τρέχουσα BMW Z4 γενιάς G29 προσφέρεται από το λανσάρισμά της το 2019 μέχρι στιγμής μόνο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, αλλά η γερμανική μάρκα επιβεβαίωσε την επιλογή ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων για την κορυφαία έκδοση M40i με τον 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 340 ίππων.

Έρχεται ως μέρος της νέας έκδοσης Pure Impulse, η οποία προσθέτει επίσης εξωτερικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις πλαισίου που η βαυαρική εταιρεία πιστεύει ότι θα εκτιμηθούν από τους λάτρεις της οδήγησης. Η BMW αναφέρει ότι το μηχανικό κιβώτιο έχει πιο έντονες και καθαρές επιδόσεις, αν και ο χρόνος 0-100 χλμ./ώρα είναι 0,1 δλ. πιο αργός, στα 4,6 δλ. Ενώ είναι ακριβότερη έκδοση, το μηχανικό κιβώτιο βελτιώνει ελαφρώς την κατανάλωση καυσίμου.

Αντί να χρησιμοποιήσει το μηχανικό κιβώτιο της Supra, η BMW έχει εξελίξει ειδικά εξαρτήματα για το χειροκίνητο κιβώτιο της M40i, με τον επιλογέα και τον οδηγό του κιβωτίου να έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία για «απαράμιλλη αίσθηση αλλαγής». Η εμπρός αντιστρεπτική ράβδος έχει αναθεωρηθεί, και η χαρτογράφηση για το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης έχει προσαρμοστεί ώστε να έχει πιο έντονα χαρακτηριστικά.

Ακόμη και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και το διαφορικό έχουν τροποποιηθεί. Λαμβάνει επίσης ζάντες 19” εμπρός και μεγαλύτερους τροχούς 20” πίσω, γεγονός που βελτιώνει την πρόσφυση και τη συμπεριφορά στις στροφές, σύμφωνα με την BMW.

Λαμβάνει επίσης αρκετές εξωτερικές αλλαγές. Το μεταλλικό χρώμα «Frozen Deep Green» είναι αποκλειστικό για την έκδοση Pure Impulse, ενώ υπάρχουν εκτεταμένες γυαλιστερές μαύρες επενδύσεις καθώς και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχει επένδυση από δέρμα Vernasca σε χρώμα Cognac με μαύρες λεπτομέρειες M.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!