Έξι εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη ετοιμάζει η Volkswagen

Η Volkswagen και η Gotion High-Tech συνεργάζονται για τη βιομηχανοποίηση της παραγωγής μπαταριών νέας τεχνολογίας στη Γερμανία

Έξι εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη ετοιμάζει η Volkswagen

Η Volkswagen και η Gotion High-Tech συνεργάζονται για τη βιομηχανοποίηση της παραγωγής μπαταριών νέας τεχνολογίας στη Γερμανία

Σε μια προσπάθεια να μειώσει την πολυπλοκότητα και το κόστος παραγωγής μπαταριών, το  Volkswagen Group διευρύνει τη συνεργασία της με την κινεζική Gotion High-Tech Co., Ltd. για την εκβιομηχάνιση της προγραμματισμένης παραγωγής μπαταριών ενιαίων κυψελών. Μειώνοντας το κόστος και παράλληλα ενισχύοντας την αυτονομία των οχημάτων, η Volkswagen προσπαθεί να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο ελκυστικά στο κοινό.

Η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Salzgitter, εκεί που κατασκευάζονται παραδοσιακά οι κινητήρες της εταιρίας. Οι Γερμανοί θα δημιουργήσουν ένα νέο τμήμα που θα αποτελείται από εργαστήριο, μια πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών και μια πιλοτική γραμμή ανακύκλωσης μπαταριών και θα είναι το θεμέλιο για την επικείμενη κατασκευή του εργοστασίου κυψελών που προγραμματίζεται να λειτουργήσει το 2025. Η Gotion High tech θα συμμετέχει ως τεχνολογικός συνεργάτης.

Μόνο στην Ευρώπη, ο Όμιλος Volkswagen θα δημιουργήσει μαζί με συνεργάτες, έξι «gigafactories» με συνολική παραγωγική ικανότητα 240 GWh, προκειμένου να εξασφαλίσει τις ανάγκες της σε μπαταρίες και να επιτύχει μεγάλη μείωση κόστους, εφαρμόζοντας την ιδέα ενοποιημένων κυψελών καθώς και πολλές καινοτομίες στην παραγωγή.

Η ιδέα των ενοποιημένων κυψελών της Volkswagen είναι μια μορφή πρισματικών κυττάρων προσαρμόσιμη σε διάφορες χημικές ενώσεις που είναι ήδη διαθέσιμες ή θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερο χρόνο. Η τεχνολογία αυτή είναι συμβατή με όλες τις επερχόμενες καινοτομίες τόσο στην τεχνολογία προϊόντων όσο και στην τεχνολογία της παραγωγής.

Τον Μάιο του 2020 οι δύο εταίροι υπέγραψαν συμφωνία με την οποία η Volkswagen (China) Investment Co. Ltd. θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Gotion High-Tech, με το 26% των μετοχών, μέσω εξαγοράς περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η συναλλαγή έχει εγκριθεί από την κινεζική επιτροπή κατά του μονοπωλίου και αμφότερα τα μέρη εργάζονται επί του παρόντος στις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!