Η Red Bull RB17 των 1.100+ ίππων θα παρουσιαστεί το 2024

Το προοριζόμενο αποκλειστικά για την πίστα hypercar Red Bull RB17 θα βγει στην παραγωγή το 2025 και θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης με V8 κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα αποδίδει περισσότερους 1.100 ίππους.

Η Red Bull RB17 των 1.100+ ίππων θα παρουσιαστεί το 2024

Το προοριζόμενο αποκλειστικά για την πίστα hypercar Red Bull RB17 θα βγει στην παραγωγή το 2025 και θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης με V8 κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα αποδίδει περισσότερους 1.100 ίππους.

H Red Bull, έξι φορές Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών στη Formula 1, είναι έτοιμη να κάνει την είσοδό της στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, δήλωσε ότι το hypercar Red Bull RB17, αξίας 5,8 εκατ. ευρώ, που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα, θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος.

Την εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει αναλάβει το τμήμα προηγμένης τεχνολογίας της Red Bull Advanced Technologies. Η RB17 περιγράφεται ως η πιο αγνή ερμηνεία ενός hypercar εμπνευσμένου από την F1 και είναι πνευματικό παιδί του Adrian Newey, του επικεφαλής τεχνικού συμβούλου της Red Bull Racing, ο οποίος είχε ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό της Aston Martin Valkyrie.

Σε αντίθεση με την Valkyrie, όμως, η RB17 είναι ένα αυτοκίνητο μόνο για χρήση στην πίστα, απελευθερώνοντας τον Newey να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην αεροδυναμική, χωρίς να πρέπει να τηρήσει τους κανονισμούς των αυτοκινήτου δρόμου. Η RB17 θα προσφέρει εξωπραγματικές επιδόσεις, αφού έχει σχεδιαστεί γύρω από ένα monocoque από ανθρακονήματα για να εξασφαλίσει ελάχιστο βάρος, ενώ η ισχύς παρέχεται από έναν υβριδικό κινητήρα V8 που θα αποδίδει περισσότερους από 1.100 ίππους, ξεπερνώντας την ήδη σκληροπυρηνική Aston Martin Valkyrie AMR Pro των 1.000 ίππων.

Το hypercar θα παραμείνει «κολλημένο» στην άσφαλτο με το πιο προηγμένο αεροδυναμικό πακέτο ground effect που υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025 στις εγκαταστάσεις 290 στρεμμάτων της Red Bull στο Milton Keynes της Αγγλίας. Θα κατασκευαστούν μόνο 50 μονάδες της RB17 και μόνο το τιμόνι τοποθετημένο αριστερά, με τιμή 5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, συν τους τοπικούς φόρους.

Οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε ένα πακέτο που θα είναι προσαρμοσμένο στη χρήση του αυτοκινήτου από τους ίδιους, με πλήρη υποστήριξη από το εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένου του σέρβις και της συντήρησης. Οι 50 ιδιοκτήτες θα επωφεληθούν επίσης από μια αποκλειστική σχέση με την ομάδα της Red Bull Racing, αποκτώντας πρόσβαση στο πρόγραμμα εξέλιξης του οχήματος, χρήση των προσομοιωτών της ομάδας, καθώς και εκπαίδευση στην πίστα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!