Νίκη για το ηλεκτρικό Cupra και τον Mattias Ekstrom στην Αραγονία

Η Cupra κέρδισε στην Ισπανία στον αγώνα για το θεσμό PURE ETCR

Νίκη για το ηλεκτρικό Cupra και τον Mattias Ekstrom στην Αραγονία

Η Cupra κέρδισε στην Ισπανία στον αγώνα για το θεσμό PURE ETCR

Η Cupra συνεχίζει να τα θετικά αποτελέσματα στο PURE ETCR, το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με πολλές μάρκες απ’ όλο τον κόσμο. Μετά από τη νίκη, που επιτεύχθηκε από την ομάδα της Cupra X Zengo Motorsport και τον Mikel Azcona στη Vallelunga της Ιταλίας, ο Mattias Ekstrom στέφθηκε «Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου» στο MotorLand της Αραγονίας στην Ισπανία, όπου αυτοκίνητα και οδηγοί πιέστηκαν στα όριά τους, καθώς οι θερμοκρασίες της ασφάλτου ξεπέρασαν τους 50 °C.

Στο γκρουπ “B”, ο Ekstrom επικράτησε κάθε οδηγού που αντιμετώπισε στις μάχες 1 και 2, στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού της Cupra, του οποίου η ισχύς σε αυτούς τους γύρους περιορίζεται στους 408 ίππους. Στα προκριματικά, με την πλήρη ισχύ των 680 ίππων διαθέσιμη, ο Σουηδός οδηγός κατέλαβε την τρίτη θέση, θέτοντάς εαυτόν σε ιδανική θέση, για να αγωνιστεί για τη νίκη στον super τελικό B όπου, εκτός από τους 408 ίππους ισχύος, επιτρέπεται στους οδηγούς να χρησιμοποιούν μια επιπλέον παροχή έως και 612 ίππων για 40 δευτερόλεπτα. Μετά από έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα και μάχες τροχό με τροχό, ο Ekstrom κέρδισε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο νικητής στη Vallelunga, Mikel Azcona, βρέθηκε επίσης σε ιδανική θέση, για να αγωνιστεί για τη νίκη στον Σούπερ Τελικό του γκρουπ του (Α). Ο Azcona κέρδισε επίσης τις μάχες 1 και 2, σημειώνοντας, μάλιστα, και τον ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά. Ωστόσο, μετά από ένα περιστατικό με έναν άλλο οδηγό κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού, για το οποίο ο Azcona δεν έφταιγε, οι πιθανότητες του για νίκη στη συνέχεια εξανεμίστηκαν, με αποτέλεσμα να τερματίσει δέκατος. Παρόλ’ αυτά, ο Azcona κατάφερε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, για να γιορτάσει την Κυριακή: τερμάτισε δεύτερος στον πρώτο αγώνα του World Touring Car Cup (WTCR) το σαββατοκύριακο, στο τιμόνι του Cupra Leon Competición.

Μετά από τη νίκη του, ο Ekstrom έγινε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών της κατηγορίας PURE ETCR με συνολικά 146 βαθμούς. Ο Σουηδός οδηγός τερμάτισε τρίτος στη Vallelunga και τώρα είναι αυτός, που θέλουν όλοι να κερδίσουν. Πίσω του, 37 πόντους πιο μακριά και στην τρίτη θέση, βρίσκεται ο Jordi Gene, ο οποίος κάνει πολύ συνεπείς εμφανίσεις. Ο Mikel Azcona, μετά από το ατυχές περιστατικό στο Super Final A, είναι πέμπτος, 42 πόντους πίσω από τον Ekstrom και ο Nagy είναι δέκατος. Το Cupra X Zengo Motorsport προηγείται επίσης στην κατάταξη των κατασκευαστών με 274 πόντους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!