H SsangYong θα μετονομαστεί σε KGM στην Ευρώπη

Η SsangYong θα γίνει KGM, αλλά το γνωστό σήμα με τα φτερά δράκου παραμένει.

H SsangYong θα μετονομαστεί σε KGM στην Ευρώπη

Η SsangYong θα γίνει KGM, αλλά το γνωστό σήμα με τα φτερά δράκου παραμένει.

Το όνομα της SsangYong καταργήθηκε, επειδή μετά από μερικά δύσκολα χρόνια για την κατασκευάστρια εταιρεία SUV και pick-up φορτηγών, μετονομάστηκε σε KGM με άμεση ισχύ. Ωστόσο, το λογότυπο με τα φτερά δράκου της μάρκας θα παραμείνει μέρος της ταυτότητάς της.

Η μετονομασία έρχεται μετά την εξαγορά της SsangYong από τον κορεατικό όμιλο KG Group το 2022, γεγονός που την έσωσε από τη χρεωκοπία. Αρχικά, η SsangYong επρόκειτο να ονομαστεί KG Mobility, ωστόσο η εταιρεία άλλαξε γνώμη λίγο αργότερα, επιλέγοντας αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσει το απλούστερο όνομα KGM στην Ευρώπη. Το πλήρες εμπορικό σήμα KG Mobility θα χρησιμοποιηθεί στην Κορέα.

Τι σημαίνει αυτό για την τρέχουσα γκάμα της SsangYong; Οι αλλαγές θα περιοριστούν σε κάποιες βελτιώσεις των προδιαγραφών, με μετονομασία των επιπέδων εξοπλισμού για τα SUV όπως το πρόσφατα ανανεωμένο Tivoli.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα φορέσει το εμπορικό σήμα της KGM είναι πιθανότατα το νέο SUV Torres, που θα φτάσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2024. Θα υπάρχει μια βενζινοκίνητη έκδοση με κινητήρα 1,5 λίτρων, καθώς και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Torres EVX που θα ανταγωνίζεται τα Skoda Enyaq και Toyota bZ4X.

Η KGM έχει στα σκαριά άλλα τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού φορτηγού pick-up σχεδιασμένου να ανταγωνιστεί το Maxus T90 EV, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2024. Το pick-up φορτηγό που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, θα βασίζεται στο Torres EVX, με τα δύο οχήματα να διαθέτουν μπαταρίες από την κινεζική εταιρεία BYD, κατασκευάστρια του SUV Atto 3 και του hatchback Dolphin . Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα άλλα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!