H BMW Z4 M40i θα κυκλοφορήσει με μηχανικό κιβώτιο

Πιο ελκυστική και εστιασμένη στον οδηγό θα είναι η BMW Z4 το 2024.

H BMW Z4 M40i θα κυκλοφορήσει με μηχανικό κιβώτιο

Πιο ελκυστική και εστιασμένη στον οδηγό θα είναι η BMW Z4 το 2024.

Η BMW ανακοίνωσε εντέλει ότι η roadster Z4 θα είναι διαθέσιμο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, σχεδόν ένα χρόνο μετά την προσθήκη τριών πεντάλ στο αδελφό αυτοκίνητο Toyota Supra. Η τρέχουσα γενιά G29 της BMW Z4 προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων από το λανσάρισμά της το 2019, αλλά η γερμανική μάρκα επιβεβαίωσε ότι θα προσφέρει την επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων στην κορυφαία έκδοση M40i με 340 ίππους από τις αρχές του 2024. Ωστόσο, η BMW δεν έχει πει αν θα προσφέρει το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων και στην εισαγωγικού επιπέδου sDrive20i.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανακοίνωσε την επιστροφή της χειροκίνητης Z4, η BMW ισχυρίστηκε ότι η τελευταία έκδοση θα έχει «πιο έντονες και πιο καθαρές επιδόσεις». Στο Toyota Supra, η χειροκίνητη έκδοση χρειάζεται 0,3 δευτερόλεπτα περισσότερο για να φτάσει από 0-100 χλμ./ώρα από την αυτόματη, η οποία ολοκληρώνει το σπριντ σε 4,3 δευτερόλεπτα. Η Z4 M40i χρειάζεται 4,5 δλ. για να πάει από τα 0-100 χλμ./ώρα, οπότε αναμένεται ότι η έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο θα είναι ελαφρώς πιο αργή.

Η BMW πιθανότατα δε θα χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα με το Supra. Η Toyota εξέλιξε ένα νέο ζυγισμένο επιλογέα ταχυτήτων και κατασκεύασε αρκετά ειδικά εξαρτήματα για το Supra με μηχανικό κιβώτιο. Από την άλλη πλευρά, η χειροκίνητη έκδοση της Z4 πιθανότατα θα έχει τη δική της αίσθηση, με στοιχεία που προέρχονται από άλλες BMW, όπως οι προηγούμενης γενιάς M240i και 340i. Αμφότερες οι δύο χρησιμοποιούσαν μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με τον 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα B58 της Z4 M40i.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Motor Trend, η χειροκίνητη έκδοση της Z4 θα κοστίζει 3.500 δολάρια περισσότερα από την αυτόματη στις ΗΠΑ. Δεν έχει γίνει ακόμη λόγος για την τιμολόγηση της Z4 με μηχανικό κιβώτιο στην Ευρώπη, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν στις αρχές Ιανουαρίου του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!