To Volkswagen ID.2 θα κυκλοφορήσει και ως SUV

Η Volkswagen επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών SUV της, με ένα μικρότερο μοντέλο που θα ονομάζεται ID.2.

To Volkswagen ID.2 θα κυκλοφορήσει και ως SUV

Η Volkswagen επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών SUV της, με ένα μικρότερο μοντέλο που θα ονομάζεται ID.2.

Αυτή είναι η πρώτη μας επίσημη ματιά στο νέο Volkswagen ID.2 SUV, το οποίο θα προλογίσει ένα επερχόμενο concept αυτοκίνητο με την ονομασία ID. 2all SUV. Αναμένεται ότι η έκδοση παραγωγής θα ξεκινήσει να πωλείται το 2026, αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία του Ομίλου Volkswagen.

Το Σεπτέμβριο, η Volkswagen ανακοίνωσε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό supermini με την ονομασία ID. 2all. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το ID. 2all SUV θα λειτουργήσει ως μια εναλλακτική λύση crossover, με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Ωστόσο, η έκδοση παραγωγής του ID. 2all αναμένεται να φτάσει ένα χρόνο πριν από το SUV.

Το SUV ID. 2all θα είναι μόλις το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την επωνυμία ID SUV της VW, μετά τα ID.4 και ID.5. Δεδομένης της χρήσης του όρου SUV στην ονομασία αυτού του concept, αυτό φαίνεται να δίνει στη VW μεγαλύτερα περιθώρια διεύρυνσης της γκάμας των ID.4 και ID.5, αν επιλέξει να ενσωματώσει την ετικέτα SUV στο μέλλον.

Όσο για αυτή τη σκιερή teaser φωτογραφία του ID.2, δείχνει ότι το προφίλ του πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι στενά ευθυγραμμισμένο με το supermini ID. 2all, με μικρούς προβόλους και έντονα διαμορφωμένους θόλους τροχών.

Αν και δεν μπορούμε να δούμε από αυτή τη γωνία, οι λεπτοί προβολείς LED είναι πιθανό να διαθέτουν την ίδια φωτεινή μπάρα που συναντάμε στο ID. 2all. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σχεδίαση τριών πτυχών στην τρίτη κολόνα, παρόμοια με αυτές που συναντάμε στο νέο ID. Buzz. Μια προεξέχουσα πίσω αεροτομή οροφής είναι δανεισμένη από το ID. 2all.

Η Volkswagen αναπτύσσει μια νέα πλατφόρμα MEB Entry που θα υποστηρίξει το supermini ID.2, καθώς και αυτή την έκδοση SUV. Θα διατίθεται επιλογή μεγέθους μπαταρίας μεταξύ 38 kWh και 58 kWh, με δυνατότητα αυτονομίας έως και 450 χλμ. με μία φόρτιση. Αναμένεται ότι η ταχεία φόρτιση DC 125 kW θα είναι επίσης στάνταρ, για χρόνο φόρτισης 10-80% κάτω των 30 λεπτών.

Όσον αφορά την τιμή, το supermini ID.2 αναμένεται να ξεκινά από περίπου 25.000 ευρώ, οπότε το πιο σκληροτράχηλο ID.2 SUV θα πρέπει να είναι πιο ακριβό, αλλά θα εξακολουθεί βρίσκεται κάτω από το hatchback ID.3, το οποίο ξεκινά σήμερα από τα 34.355 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!