Άρχισε η παραγωγή της νέας Skoda Fabia

Η νέα γενιά του σουπερμίνι αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες

Άρχισε η παραγωγή της νέας Skoda Fabia

Η νέα γενιά του σουπερμίνι αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες

Τα πρώτα αυτοκίνητα της Fabia τέταρτης γενιάς βγήκαν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου από τη γραμμή παραγωγής, στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda, στην πόλη Mlada Boleslav. Στις εγκαταστάσεις έγιναν επενδύσεις 110 εκ. ευρώ, ώστε να μπορεί να κατασκευαστεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα Scala και Kamiq. Η άφιξη της νέας Fabia στην ελληνική αγορά προγραμματίζει να γίνει στα τέλη του 2021.

To σουπερμίνι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group, επιτρέποντάς του να είναι όχι πιο ευρύχωρο, πιο οικονομικό και πιο σύγχρονο στους τομείς της ασφάλειας, της άνεσης και της συνδεσιμότητας. Με μήκος 4,108 μ. η Fabia ξεπερνά για πρώτη φορά τα τέσσερα μέτρα και με πλάτος 1,780 μ. ροσφέρει ακόμη περισσότερους χώρους από την προκάτοχό της. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος των αποσκευών που αυξήθηκε κατά 50 έως 380 λίτρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Μάθετε περισσότερα για τη νέα Skoda Fabia

Στον τομές της άνεσης, βασικό ρόλο παίζει η καλύτερη ηχομόνωση, ενώ και τα υλικά στο «σαλόνι» είναι καλύτερης ποιότητας. Η λίστα του βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που ως τώρα συναντούσαμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως το θερμαινόμενο τιμόνι, το θερμαινόμενο παρμπρίζ και ο διζωνικός κλιματισμός και οι αεραγωγοί για επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Επιλογή μέσα από τρία συστήματα πολυμέσων έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Το Swing με οθόνη αφής 6,5’’, το Bolero με οθόνη 8’’ και ασύρματη σύνδεση κινητού μέσω SmartLink, Android Auto και Apple CarPlay. Στην κορυφή βρίσκεται το Amundsen με οθόνη 9,2’’ που υποστηρίζει έλεγχο μέσω νευμάτων και ηχητικών εντολών. Προαιρετικά μπορεί να προστεθεί  PhoneBox για ασύρματη φόρτιση του κινητού και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit 10,25 ιντσών.

H νέο Fabia διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο 7-ταχυτήτων DSG και μια γκάμα πέντε βενζινοκινητήρων EVO του Volkswagen Group, οι οποίοι συνδυάζουν χαμηλές εκπομπές ρίπων με αυξημένη απόδοση και καλύτερες επιδόσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!