Το ανανεωμένο Audi E-Tron GT εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Audi, το E-Tron GT, θα ανανεωθεί πριν από την άφιξη της νέας γενιάς EV της γερμανικής μάρκας την επόμενη χρονιά.

Το ανανεωμένο Audi E-Tron GT εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Audi, το E-Tron GT, θα ανανεωθεί πριν από την άφιξη της νέας γενιάς EV της γερμανικής μάρκας την επόμενη χρονιά.

Το κομψό Audi E-Tron GT ετοιμάζεται για μια αναβάθμιση στα μέσα της ζωής του, για να κάνει το high-end αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πιο ελκυστικό ενόψει του 2024, μία χρονιά που παρουσιάζει υψηλή δραστηριότητα για την Audi. Βασισμένο στενά στην Porsche Taycan, η οποία θα λάβει επίσης μια αναβάθμιση στο μέσο της ζωής της την επόμενη χρονιά, υποψιαζόμαστε ότι το νέο E-Tron GT θα περιλαμβάνει ορισμένες βασικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις γύρω από το σύστημα κίνησης και την μπαταρία, καθώς και μια νέα εξωτερική εμφάνιση.

Η Audi, όπως και η Porsche, διατηρούν χαμηλούς τόνους σχετικά με τις πιθανές αναβαθμίσεις στο σύστημα κίνησης, αλλά δεδομένης της ταχύτητας εξέλιξης των μπαταριών και του αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, αναμένεται ότι το E-Tron GT θα έχει βελτιώσεις τόσο στην αυτονομία, όσο και στις επιδόσεις, βασιζόμενο στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800V.

Το σημερινό E-Tron GT διαθέτει μια μπαταρία 93,4 kWh, ενώ τα μοντέλα βάσης και RS αποδίδουν από τα διπλά μοτέρ τους 522 και 637 ίππους, αντίστοιχα. Η Porsche προετοιμάζει μια νέα κορυφαία παραλλαγή με τριπλό κινητήρα, αλλά δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό αν η Audi θα παράγει και αυτή μία παρόμοια διάταξη.

Audi E-Tron GT 2024 spyshot

Αυτό που μπορούμε να δούμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες είναι ότι το ανανεωμένο E-Tron GT διαθέτει έναν νέο εμπρός προφυλακτήρα, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα σε κάθε πλευρά της κλειστής μικρής μονοκόμματης μάσκας. Αυτό το πρωτότυπο φοράει επίσης μια νέα και πολύ πιο ανοιχτή σχεδίαση τροχών, με τα μεγάλα κοκεραμικά φρένα να σηματοδοτούν ότι πρόκειται για έκδοση RS υψηλών προδιαγραφών.

Αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος, με τον πίσω προφυλακτήρα να φέρει επίσης καμουφλάζ. Εντοπίσαμε επίσης ένα δεύτερο πρωτότυπο E-Tron GT που διέθετε μικρότερους τροχούς και ελαστικά. Αυτό, πιθανότατα είναι το εισαγωγικό μοντέλο, υποδηλώνοντας ότι η ανανεωμένη γκάμα θα διατηρήσει μια διάταξη δύο επιπέδων.

Audi E-Tron GT 2024 spyshot

Αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προδιαγραφές και στα υλικά στο εσωτερικό της καμπίνας, αν και δεν είναι ακόμα γνωστό αν η Audi θα αποφασίσει να αυξήσει τις διαστάσεις της σχετικά μικρής οθόνης infotainment του σημερινού αυτοκινήτου. Θα μάθουμε περισσότερα για την επόμενη γενιά E-Tron GT στις αρχές του επόμενου έτους, το οποίο είναι βαρυφορτωμένο για την Audi, με το νέο Q6 E-tron να ολοκληρώνεται ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή του, μαζί με το αδελφάκι του, A6 E-Tron, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Audi E-Tron GT 2024 spyshot

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!