Peugeot 205 με την… καρδιά της Porsche Boxster!

Ένας φίλος των αγώνων αυτοκινήτου πουλάει το Peugeot 205 του, το οποίο δεν εντυπωσιάζει μόνο με τον εξακύλινδρο κινητήρα του

Peugeot 205 με την… καρδιά της Porsche Boxster!

Ένας φίλος των αγώνων αυτοκινήτου πουλάει το Peugeot 205 του, το οποίο δεν εντυπωσιάζει μόνο με τον εξακύλινδρο κινητήρα του

Ο πωλητής από το Chapel-en-le-Frith, 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μάντσεστερ, έθεσε το πολύ ιδιαίτερο Peugeot 205 του σε δημοπρασία στο ebay: Για την κίνησή του φροντίζει ένας boxer κινητήρας 2,7 λίτρων από μια Porsche Boxster του 2000, στην οποία το μηχανικό σύνολο συνδυαζόταν με ένα χειροκίνητο σύστημα μετάδοσης, πέντε σχέσεων.

Οπτικά, το αυτοκίνητο παραπέμπει μάλλον σε αντίγραφο του αγωνιστικού μοντέλου του Group B “Peugeot 205 Turbo 16”. Με αυτά τα δεδομένα, η βάση του αυτοκινήτου δεν είναι το Peugeot, αλλά η Porsche, καθώς η ανάρτηση, τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης προέρχονται από την Boxster.

Το εσωτερικό της Porsche μπορεί να αφαιρεθεί

Στο εσωτερικό κυριαρχούν μεν το roll cage και τα σπορ καθίσματα, αλλά κατά τη διάρκεια της… ανακαίνισης διατηρήθηκε όσο πιο πολύ γινόταν το αρχικό ταμπλό της Porsche και το εξίσου αυθεντικό κεντρικό τούνελ ανάμεσα από τα αριστερά και δεξιά τοποθετημένα καθίσματα. Πάντως, και οι μοκέτες λέγεται επίσης ότι προέρχονται από την Porsche. Επομένως, βρίσκουμε πολύ λογικό ενόψει track days, το εσωτερικό της Porsche να μπορεί να αφαιρεθεί όσο γίνεται περισσότερο.

Εξοπλισμένο με την τεχνολογία της 911

Το αυτοκίνητο δε φαίνεται να έχει αποκτήσει έγκριση κυκλοφορίας, αφού και ο πωλητής δεν παρέχει κάποια ένδειξη γι’ αυτό. Και αν το Peugeot 205… Boxster δεν έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο στη Μεγάλη Βρετανία, τότε σίγουρα δε θα τα καταφέρει ούτε στην ΕΕ. Ωστόσο, το μικρό speedster θα μπορούσε να είναι μια διασκεδαστική έκπληξη στην πίστα, αφού ο κεντρικά τοποθετημένος εξακύλινδρος μπόξερ κινητήρας αποδίδει 220 ίππους και παλιότερα επιτάχυνε την Boxster από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά της έφτανε τα 250 χλμ./ώρα. Το δείγμα, που πωλείται τώρα στο ebay έχει ακόμα μεγαλύτερη βαλβίδα γκαζιού (προέλευσης Porsche 911) και ένα νέο αυλό εισαγωγής, ο οποίος είναι πιθανό να έχει θετική επίδραση στην απόδοσή του.

Τελικά, κανείς δεν ανταποκρίθηκε στο ποσό που ζητούσε ο ιδιοκτήτης του, καθώς προσφέρθηκαν στην καλύτερη περίπτωση μόλις 7.100 λίρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!