Nissan “Pole to Pole”: H αποστολή με το ηλεκτρικό Ariya ολοκληρώνει το σκέλος της Β. Αμερικής

Οι εξερευνητές Chris και Julie Ramsey συνεχίζουν δυναμικά με το Ariya την επική αποστολή τους Pole to Pole, περνώντας με επιτυχία το σκέλος της Β. Αμερικης.

Nissan “Pole to Pole”: H αποστολή με το ηλεκτρικό Ariya ολοκληρώνει το σκέλος της Β. Αμερικής

Οι εξερευνητές Chris και Julie Ramsey συνεχίζουν δυναμικά με το Ariya την επική αποστολή τους Pole to Pole, περνώντας με επιτυχία το σκέλος της Β. Αμερικης.

Η περιπέτεια “Pole to Pole” των Chris και Julie Ramsey που έχουν βάλει ως στόχο να ταξιδέψουν από τον Βόρειο Πόλο στον Νότιο με ένα ηλεκτρικό Nissan Ariya συνεχίζεται. Το ταξίδι του ζευγαριού συνεχίστηκε στον Καναδά, περίπου για 2.000 χλμ νότια, από τον ποταμό Hay μέχρι το Βανκούβερ, όπου πλέον το κλίμα ήταν ηπιότερο, οι δρόμοι πιο βατοί και οι συνθήκες οδήγησης πιο εύκολες.

Έχοντας περάσει αρκετούς μήνες στην δύσβατη, τεράστια και αφιλόξενη Αρκτική, οι Chris & Julie ενθουσιάστηκαν με την υποδοχή που τους είχε επιφυλάξει η ομάδα της Nissan Canada, με μια δημόσια εκδήλωση «Pole to Pole EV». Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους στην Αρκτική με άλλους ομοϊδεάτες λάτρεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να τους παρουσιάσουν το Expedition Ariya.

Η ομάδα Pole to Pole έκανε ένα τελευταίο pit stop στο Δυτικό Βανκούβερ, όπου και τοποθετήθηκε στο Ariya μια σκηνή οροφής THULE (συμπεριλαμβανομένου ενός χοντρού, άνετου στρώματος!). Με αυτή την εύκολη προσθήκη ήταν πλέον έτοιμοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις ΗΠΑ. Με ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης, οι Ramsey και το Expedition Ariya ξεκίνησαν προς τα σύνορα των ΗΠΑ νιώθοντας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια…

Συνάντηση με την ομάδα NISSAN FORMULA E: Πόρτλαντ

Ξυπνώντας από έναν χαλαρωτικό βραδινό ύπνο στη σκηνή της οροφής τους στο RV Park του Portland International Raceway, οι Chris & Julie ήταν έτοιμοι για ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο με αγώνες Formula E. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για αυτούς καθώς μπόρεσαν να δουν από κοντά το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων των EV, αυτή τη φορά ζώντας την δύναμη και την ταχύτητα που προσφέρει ένας αγώνας της Formula E.

Το ζευγάρι συναντήθηκε με φίλους της Formula E και συζήτησαν με ενθουσιασμό για το τι μπορούν να επιτύχουν τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών. Συνάντησαν ακόμη και τη «δική τους» ομάδα Formula E της Nissan, η οποία τους έδειξε πώς η τεχνολογία αναπτύσσεται και μεταφέρεται από την πίστα στον δρόμο και τις καθημερινές συνθήκες οδήγησης.

Παραθαλάσσιο road trip: Λος Άντζελες

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς το Λος Άντζελες, o Chris και η Julie έζησαν ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα, γιορτές (4 Ιουλίου), αλλά και υψηλού επιπέδου άνεση κατά την οδήγηση χάρη στο σύστημα τετρακίνησης του Nissan Ariya e-4ORCE.

Οι αστικοί δρόμοι του Λος Άντζελες με τα τεράστια τμήματα αυτοκινητόδρομου ήταν απλή υπόθεση για την αποστολή με το Ariya. Η τεχνολογία e-4ORCE παρείχε στο ζευγάρι μια ισχυρή αλλά αβίαστα ομαλή εμπειρία οδήγησης στην πόλη. Ο εύκολος έλεγχος και η οδική συμπεριφορά του Ariya έκαναν το ζευγάρι να απολαύσει ακόμα περισσότερο αυτή την μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Προσαρμοζόμενοι αβίαστα σε κάθε νέα οδική κατάσταση που εμφανιζόταν, ο Chris, η Julie και το Expedition Ariya συνέχισαν το ταξίδι τους προς τα ψηλά και μαγευτικά βουνά San Bernardino του LA. Η μετάβαση σε βραχώδες έδαφος έγινε πιο απλή με τον διπλό ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα ελέγχου υψηλής ακρίβειας του e-4ORCE.

Με άνεση στην πολιτεία Lone Star: Τέξας

Αφήνοντας πίσω τους τη λάμψη του LA, οι Chris & Julie οδήγησαν στην καρδιά του Τέξας και το εσωτερικό του Nissan Ariya e-4ORCE που μοιάζει με σαλόνι αποδείχτηκε ο τέλειος σύντροφος στην πολιτεία Lone Star. Καθώς εξερευνούσαν τα διαφορετικά τοπία και τις ζωντανές πόλεις, το ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό του Expedition Ariya τους παρείχε ένα καταφύγιο χαλάρωσης.

Είτε ταξίδευαν χαλαρά σε μαγευτικά τοπία, είτε σταματούσαν σε γραφικά σημεία, η πανοραμική θέα του Expedition Ariya έφερνε την ομορφιά του Τέξας κατευθείαν στο όχημά τους. Ακόμη και κατά τα μεγαλύτερα σκέλη της περιπέτειάς τους στο Τέξας, ο προηγμένος έλεγχος κλιματισμού του Nissan Ariya e-4ORCE τους κράτησε άνετους και φρέσκους σε θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 47°C. Ανεπηρέαστοι από τις εξωτερικές θερμοκρασίες, παρέμειναν ευχάριστα μέσα στο Ariya, απολαμβάνοντας απόλυτα το ταξίδι τους.

Με έναν φρέσκο καφέ, χάρη στην κατά παραγγελία ενσωματωμένη καφετιέρα του Expedition Ariya, οι Chris και Julie Ramsey έφυγαν από το Τέξας ανανεωμένοι και με όμορφες αναμνήσεις, έτοιμοι για το επόμενο σκέλος του ταξιδιού τους στο Μεξικό.

Δείτε περισσότερα για αυτήν την συναρπαστική περιπέτεια εδώ: https://poletopoleev.com/ourjournal.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!