Βλάβη παραλύει τα εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία

Μεγάλης έκτασης βλάβη στα συστήματα πληροφορικής προκάλεσε την παύση λειτουργίας στα εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία.

Βλάβη παραλύει τα εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία

Μεγάλης έκτασης βλάβη στα συστήματα πληροφορικής προκάλεσε την παύση λειτουργίας στα εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία.

Μια σημαντική δυσλειτουργία στα συστήματα πληροφορικής έχει προκαλέσει παύση παραγωγής στα 14 εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία, που αποτελούν περίπου το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής της εταιρείας. Η Toyota δεν γνωρίζει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη. Προς το παρόν, η ιαπωνική μάρκα δεν υποψιάζεται ύποπτη δραστηριότητα, όπως επίθεση από hacker.

Πέρυσι, η Toyota είχε αναγκαστεί να αναστείλει για μια ημέρα ολόκληρη την παραγωγή της στην Ιαπωνία λόγω επίθεσης σε έναν από τους προμηθευτές της, την Kojima Industries, οδηγώντας σε απώλεια παραγωγής 13.000 αυτοκινήτων. H νέα παύση λειτουργίας των εργοστασίων της Toyota έρχεται έπειτα από μία δύσκολη περίοδο λόγω της έλλειψης ημιαγωγών και άλλων υλικών στις αλυσίδες εφοδιασμού την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, η παραγωγή της Toyota επιταχύνθηκε δραματικά στην αρχή του 2023.

Η Toyota είναι πρωτοπόρος του λεγόμενου συστήματος παραγωγής «just-in-time», το οποίο διατηρεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, αλλά μπορεί να είναι ευάλωτο σε προβλήματα σε περίπτωση διακοπής των παραδόσεων εξαρτημάτων.

Η παγκόσμια παραγωγή της Toyota ξεπέρασε τα 5,6 εκατομμύρια οχήματα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 10,3% σε ετήσια βάση και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του ομίλου για αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Toyota στα τέλη Ιουλίου.

Ο ομίλος (που περιλαμβάνει επίσης τις μάρκες Lexus, Daihatsu και Hino) προβλέπει ότι θα διαθέσει 11,38 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως το τρέχον οικονομικό έτος (2023/2024), αριθμό-ρεκόρ για την ίδια, σηματοδοτώντας αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Toyota στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!