Ισχυρή ομάδα “κατεβάζει” στο Goodwood η Ferrari

Ξεχωρίζουν πέντε νέα supercar από τη γκάμα της ιταλικής μάρκας

Ισχυρή ομάδα “κατεβάζει” στο Goodwood η Ferrari

Ξεχωρίζουν πέντε νέα supercar από τη γκάμα της ιταλικής μάρκας

Η Ferrari επιστρέφει φέτος στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, με όλη τη γκάμα της και 5 μοντέλα τα οποία θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα συμμετείχαν στο περσινό Goodwood Speedweek αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η ιταλική φίρμα θα παρουσιάζει μαζί τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία θα αγωνιστούν στην ανάβαση.

Η Ferrari Roma παρουσιάζει αρμονικές αναλογίες και κομψότητα που ταιριάζει απόλυτα με την παράδοση της Ferrari. Διαθέτει ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης με κιβώτιο 8 ταχυτήτων, κινητήρα V8 με 620 ίππους καθώς επίσης και τον ξακουστό διακόπτη του συστήματος Manettino, έχοντας την καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία της.

Η Ferrari Portofino M διαθέτει μια σειρά τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν ενισχύσει σημαντικά την απόδοση του μοντέλου. Περιλαμβάνει έναν επανασχεδιασμένο κινητήρα με ισχύ 620 ίππων, ολοκαίνουργιο οκτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και φυσικά τον διακόπτη Manettino.

Η 812 GTS είναι η spider έκδοση της 812 Superfast, έχοντας ίδιες προδιαγραφές και απόδοση. O κινητήρας V12 αποδίδει 800 ίππους στις 8.500 σ.α.λ., με μέγιστη ροπή 718 Nm που έρχεται στις 8.900 σ.α.λ., όντας ο πιο ισχυρός της κατηγορίας του.

Η Ferrari SF90 Stradale θα κάνει της πρεμιέρα της στο Goodwood φορώντας το πακέτο “Assetto Fiorano”, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά και μόνο για την πίστα, διαθέτοντας αμορτισέρ που προέρχονται από τους αγώνες GT, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση βάρους 30 κιλών. Δίπλα της βρίσκεται η ανοικτή Ferrari SF90 Spider, η οποία έχει παρόμοιες επιδόσεις και προδιαγραφές με τη Stradale, ενώ προσφέρει αυξημένη οδηγική απόλαυση.

Σε αυτά τα πέντε μοντέλα θα προστεθούν οι Ferrari F8 Tributo Ferrari F8 Spider αλλά και η σπάνια Ferrari Monza SP2 η οποία έχει βασιστεί στην Ferrari 812 Superfast.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!