Ηλεκτρικό pick-up υψηλών επιδόσεων από τη Fisker

H Fisker επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό pick-up φορτηγό υψηλών επιδόσεων που θα διαθέτει έξυπνες λύσεις πρακτικότητας.

Ηλεκτρικό pick-up υψηλών επιδόσεων από τη Fisker

H Fisker επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό pick-up φορτηγό υψηλών επιδόσεων που θα διαθέτει έξυπνες λύσεις πρακτικότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fisker, Henrik Fisker, επιβεβαίωσε στο Auto Express ότι το φημολογούμενο pick-up της Fisker θα γίνει πραγματικότητα. «Ναι, θα κάνουμε ένα pick-up», δήλωσε ο Fisker, αποκαλύπτοντας τι να περιμένουμε από το φορτηγό όταν αυτό φτάσει. «Αν η Ferrari έκανε ένα pick-up, έτσι θα ήταν», κατέληξε.

Η αμιγώς ηλεκτρική start-up εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία προώθησης του SUV Ocean, φημολογούνταν ότι θα κατασκεύαζε ένα pick-up εδώ και αρκετό καιρό, με τον Henrik Fisker να αναφέρεται στο παρελθόν σε αυτό ως «το πρόγραμμα Αλάσκα» και να δημοσιοποιεί μια teaser εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2020. Αλλά μιλώντας στην παρουσίαση του Ocean στην Αυστρία, ο Henrik Fisker επιβεβαίωσε ότι το pick-up είναι σίγουρα στα σχέδια της μάρας και άφησε να εννοηθεί ότι το «πιο σπορ pick-up» ενδέχεται να αποκαλυφθεί σύντομα.

Άλλες εταιρείες έχουν ήδη επιτυχία με ηλεκτρικά pick-up στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της νεοσύστατης Rivian, καθώς και καθιερωμένων κατασκευαστών όπως η Ford και η GM, ενώ η Tesla μόλις ξεκίνησε την παραγωγή του πολυαναμενόμενου Cybertruck. Τώρα, η Fisker πρόκειται να μπει στη μάχη, ενθαρρυμένη από την αυξανόμενη αγορά των premium pick-up, ειδικά στις ΗΠΑ.

Ο Henrik Fisker αποκάλυψε επίσης ότι θα πρέπει να περιμένουμε νέες ιδέες όσον αφορά την πρακτικότητα. Το Fisker Ocean διαθέτει ένα πτυσσόμενο πίσω παράθυρο για να μπορεί το αυτοκίνητο να μεταφέρει πολύ μεγάλα φορτία και το pick-up θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μία παρόμοια ιδέα. Το pick-up θα στοχεύει επίσης να είναι το πιο βιώσιμο φορτηγό στην αγορά, ακολουθώντας τον στόχο της Fisker για το Ocean να είναι «το πιο βιώσιμο αυτοκίνητο στον κόσμο», χρησιμοποιώντας πολλά καινοτόμα βιώσιμα υλικά.

Το pick-up της Fisker είναι πιθανό να έχει παρόμοιες αναλογίες με το Rivian R1T με μια ευρύχωρη διπλή καμπίνα που θα φιλοξενεί πέντε άτομα μπροστά και μία πλατφόρμα pick-up μήκους περίπου 1,37 μέτρων, δηλαδή μικρότερη από πολλά παραδοσιακά pick-up και από το F150 Lightning της Ford και το Cybertruck της Tesla.

Ωστόσο, ο Henrik Fisker έδειξε φανερό ενθουσιασμό όταν αναφέρθηκε στις λύσεις πρακτικότητας που σχεδιάζονται για το pick-up της εταιρείας του, δηλώνοντας ότι όπως και το Ocean, θα έχει τρόπο να μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερα φορτία, ενδεχομένως με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα και ένα κρυφό πάνελ στο πίσω μέρος της καμπίνας, ώστε το φορτηγό να μπορεί να μεταφέρει περιστασιακά μεγαλύτερα αντικείμενα που θα εκτείνονται πέραν του του χώρου φόρτωσης: «Περιμένετε να δείτε μερικά από τα πράγματα που έχουμε σκεφτεί. Είναι πραγματικά έξυπνα».Γκάμα Fisker

Το νέο pick-up της Fisker είναι πιθανό να μοιράζεται μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του με το Fisker Ocean, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας FM29, αν και είναι επίσης πιθανό να πάρει διαφορετική ονομασία, καθώς θα έχει μεγαλύτερο μήκος από τα 2,921 μ. του Ocean (εξ ου και το 29 στο όνομα). Η μπαταρία 113 kWh του Ocean θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές για το pick-up της Fisker.

Παρά το γεγονός ότι θα μοιράζεται μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του με το Ocean, ο Henrik Fisker μας διαβεβαίωσε ότι το νέο όχημα θα είναι ένα κανονικό pick-up με το ύψος, τη στάση και την απόσταση από το έδαφος ενός φορτηγού, αλλά με μια «πραγματικά σπορ εμφάνιση».

Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με το πού ή από ποιον θα κατασκευαστεί το νέο pick-up. Ο νέος συνεργάτης της Fisker, η Foxconn, η οποία θα κατασκευάσει το Fisker Pear στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Ωστόσο, ο Henrik Fisker επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο «τοπικής παραγωγής» του Ocean στις ΗΠΑ, πέραν της τρέχουσας συμφωνίας με τη Magna για την κατασκευή του Ocean στην Αυστρία.

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία θα επωφεληθεί από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που παραχωρεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα αμερικανικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως και να έχει, παρότι το pick-up της Fisker αναμένεται να αποκαλυφθεί αρκετά σύντομα, δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το 2025.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!