Το πρώτο Tesla Cybertruck βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Έπειτα από καθυστέρηση δύο ετών, η Tesla γιόρτασε το γεγονός ότι η πρώτη μονάδα του φημισμένου Cybertruck βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Το πρώτο Tesla Cybertruck βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Έπειτα από καθυστέρηση δύο ετών, η Tesla γιόρτασε το γεγονός ότι η πρώτη μονάδα του φημισμένου Cybertruck βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το Νοέμβριο 2019 το φιλόδοξο εγχείρημα της εταιρείας του, το αμιγώς ηλεκτρικό pick-up Cybertruck, το οποίο σπάει τις νόρμες με την εμφάνισή του. Τότε, ο δισεκατομμυριούχος Musk είχε ανακοινώσει ότι το Cybertruck θα έμπαινε στην παραγωγή το 2021.

Περίπου δύο χρόνια αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Musk ανακοίνωσε στο -επίσης δικό του πλέον- Twitter ότι το πρώτο Cybertruck βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Tesla στο Austin του Τέξας, αναρτώντας μία φωτογραφία με το προσωπικό του εργοστασίου γύρω από το πρώτο δείγμα του μοντέλου.

Η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους και δεν προβλέπεται ότι θα παραδοθούν περισσότερα από 2.000 Cybertruck μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η επίσημη αιτιολόγηση για την καθυστέρηση της έναρξης παραγωγής ήταν η έλλειψη πρώτων υλών, ωστόσο έγγραφα που έχουν διαρρεύσει αποκαλύπτουν ότι υπήρχαν κάποια σχεδιαστικά προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν.

Το εγχείρημα δεν είναι ευκαταφρόνητο, καθώς το αμάξωμα του Cybertruck θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω προκλήσεις στη διαμόρφωση και συγκόλληση επιμέρους εξαρτημάτων.

Η Tesla είχε αναφέρει αρχικά ότι το φορτηγό θα ξεκινούσε από 39.900 δολάρια, για την έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο θα είχε ικανότητα ρυμούλκησης 7,5 τόνων και αυτονομία μεγαλύτερη από 400 χλμ. Τώρα, αυτό το μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει από περίπου 50.000 δολάρια.

Η έκδοση με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση θα μπορούσε να ξεκινά από περίπου 60.000 δολάρια και θα έχει ικανότητα ρυμούλκησης άνω των 10 τόνων κιλών και αυτονομία άνω των 480 χλμ. Η ακριβότερη έκδοση, που θα ξεκινά από περίπου 70.000 δολάρια, θα έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, ικανότητα ρυμούλκησης 14 τόνων και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 800 χλμ.

Tesla Cybertruck

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!