Τo MINI Cooper JCW στοχεύει να είναι το απόλυτο EV hot hatch

Η MINI προετοιμάζει την κορυφαία έκδοση John Cooper Works του Cooper, του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού supermini της.

Τo MINI Cooper JCW στοχεύει να είναι το απόλυτο EV hot hatch

Η MINI προετοιμάζει την κορυφαία έκδοση John Cooper Works του Cooper, του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού supermini της.

Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας έδωσαν την πρώτη ματιά στο νέο MINI Cooper JCW Electric, παρουσιάζοντας πολλές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση σε σχέση με το επερχόμενο supermini MINI Cooper. Το JCW (συντομογραφία του John Cooper Works) θα είναι ένα compact αμιγώς ηλεκτρικό hot hatch που θα έχει αντιπάλους το Abarth 500e και την έκδοση παραγωγής του Alpine A290_ß concept.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η MINI εξετάζει με την ιδέα ενός ηλεκτρικού μοντέλου με το σήμα JCW. Το 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό John Cooper Works βρισκόταν σε εξέλιξη και το 2021 εμφανίστηκε το MINI Electric Pacesetter, το αυτοκίνητο ασφαλείας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E.

Ο επικεφαλής της MINI εκείνη την εποχή, Bernd Korber, είχε δηλώσει ότι το Pacesetter «αποκαλύπτει μία από τις κατευθύνσεις που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε με τον εξηλεκτρισμό του σήματος JCW. Πρέπει να ορίσουμε το JCW σε ένα ηλεκτροκίνητο πλαίσιο και εποχή. Αλλά αυτό είναι εφικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καμία αντίφαση».

Αυτή η δυνατότητα είναι πλέον πραγματικότητα, αν κρίνουμε από αυτές τις νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Το καμουφλάζ καλύπτει το σύνολο των εξωτερικών πάνελ του αμαξώματος, αλλά μπορούμε να δούμε καθαρά ότι η γρίλια που είναι τοποθετημένη χαμηλά στην εμπρός μάσκα έχει αποκτήσει νέο σχήμα σε σχέση με το ίδιο τμήμα στο στάνταρ αυτοκίνητο. Η ψεύτικη γρίλια που είναι υψηλότερα τοποθετημένη πιθανότατα θα αποκτήσει και αυτή νέο σχεδιασμό.

Όπως είχε συμβεί με τα JCW MINI στο παρελθόν, θα πρέπει να υπάρχουν κάποια αποκλειστικά χρώματα και πινελιές για να υποδηλώνουν ότι πρόκειται για την σπορ φύση της πρότασης αυτής και ένα σετ από ειδικές ζάντες αλουμινίου θα βοηθήσει το JCW να ξεχωρίσει. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία μεγαλύτερη αεροτομή οροφής και ένας νέος διαχύτης.

Τα εισαγωγικά ηλεκτρικά μοντέλα Cooper Electric θα χρησιμοποιούν μια μπαταρία 40 kWh, με τις εκδόσεις SE υψηλότερων προδιαγραφών ανεβάζουν τη χωρητικότητα στα 54 kWh. Δεν περιμένουμε ότι η MINI θα προσφέρει μια ξεχωριστή μπαταρία μόνο για το JCW, οπότε και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να χρησιμοποιείται η μονάδα των 54 kWh.

Περιμένουμε επίσης ένα μονό ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και για να είναι ανταγωνιστικό σε σύγκριση με τους αντιπάλους της Alpine και της Abarth, η ισχύς θα πρέπει να ξεπερνά με άνεση τους 200 ίππους.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της MINI στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!